نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقلی نژاد, اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:43:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:43:58Z
dc.date.available1399-07-30T22:43:57Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:43:58Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2011-12-27en_US
dc.date.submitted1390-10-06fa_IR
dc.identifier.citationقلی نژاد, اسماعیل. (1393). تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ژنوتیپ های مختلف گندم. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 27(2), 276-287. doi: 27211fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/27211
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_358.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444167
dc.description.abstractشوری یکی از اصلی¬ترین تنش¬های اسمزی است که رشد و تولید گیاه را از طریق تغییر در تعادل یونی و اسمزی محدود می¬کند. به منظور بررسی آثار تنش شوری بر جوانه¬زنی، رشد رویشی و برخی شاخص¬های جوانه¬زنی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با 4 تکرار در سال 1389 در آزمایشگاه کشاورزی دانشگاه پیام نور ارومیه به اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایش شامل 8 ژنوتیپ شهریار، سرداری، سرداری 39، سرداری 101، زرین، اروند، fgs و آذر 2 و 6 سطوح شوری شامل 0، 2، 4، 8، 12 و 16 دسی زیمنس بر متر محلول کلرید سدیم بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سطوح مختلف شوری اثر بسیار معنی¬داری را بر درصد جوانه¬زنی، وزن خشک ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، وزن خشک گیاهچه، یکنواختی جوانه¬زنی، طول ساقه چه، شاخص مقاومت به شوری و طول ریشه چه داشتند. با افزایش شوری کلیه صفات فوق کاهش یافتند به طوری که بالاترین مقدار هریک از صفات فوق از تیمار شاهد و کمترین مقدار از سطح شوری ds/m 16 بدست آمد. ژنوتیپ مختلف نیز در سطوح شوری مختلف، پاسخ¬های متفاوتی از خود نشان دادند و مقاومت¬های متفاوتی داشتند. ژنوتیپ زرین، اروند و سرداری نسبت به شوری تحمل بیشتری داشته و شوری حداکثر ds/m 12 را تحمل می¬کنند و در شوری ds/m 16 کاهش مقدار صفات این ژنوتیپ بیش از 60 درصد بود و ژنوتیپ آذر 2 و سرداری 101 ژنوتیپ حساس به شوری می¬باشند.fa_IR
dc.format.extent427
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/27211
dc.subjectکلمات کلیدی: گندمfa_IR
dc.subjectژنوتیپfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectجوانه‌زنیfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ژنوتیپ های مختلف گندمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نور ارومیهfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue2
dc.citation.spage276
dc.citation.epage287


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد