| dc.contributor.author | قلی نژاد, اسماعیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T22:43:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T22:43:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T22:43:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T22:43:58Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-12-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-10-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قلی نژاد, اسماعیل. (1393). تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ژنوتیپ های مختلف گندم. مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران), 27(2), 276-287. doi: 27211 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2592 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2606 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/27211 | |
| dc.identifier.uri | http://plant.ijbio.ir/article_358.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444167 | |
| dc.description.abstract | شوری یکی از اصلی¬ترین تنش¬های اسمزی است که رشد و تولید گیاه را از طریق تغییر در تعادل یونی و اسمزی محدود می¬کند. به منظور بررسی آثار تنش شوری بر جوانه¬زنی، رشد رویشی و برخی شاخص¬های جوانه¬زنی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با 4 تکرار در سال 1389 در آزمایشگاه کشاورزی دانشگاه پیام نور ارومیه به اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایش شامل 8 ژنوتیپ شهریار، سرداری، سرداری 39، سرداری 101، زرین، اروند، fgs و آذر 2 و 6 سطوح شوری شامل 0، 2، 4، 8، 12 و 16 دسی زیمنس بر متر محلول کلرید سدیم بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سطوح مختلف شوری اثر بسیار معنی¬داری را بر درصد جوانه¬زنی، وزن خشک ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، وزن خشک گیاهچه، یکنواختی جوانه¬زنی، طول ساقه چه، شاخص مقاومت به شوری و طول ریشه چه داشتند. با افزایش شوری کلیه صفات فوق کاهش یافتند به طوری که بالاترین مقدار هریک از صفات فوق از تیمار شاهد و کمترین مقدار از سطح شوری ds/m 16 بدست آمد. ژنوتیپ مختلف نیز در سطوح شوری مختلف، پاسخ¬های متفاوتی از خود نشان دادند و مقاومت¬های متفاوتی داشتند. ژنوتیپ زرین، اروند و سرداری نسبت به شوری تحمل بیشتری داشته و شوری حداکثر ds/m 12 را تحمل می¬کنند و در شوری ds/m 16 کاهش مقدار صفات این ژنوتیپ بیش از 60 درصد بود و ژنوتیپ آذر 2 و سرداری 101 ژنوتیپ حساس به شوری می¬باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 427 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/27211 | |
| dc.subject | کلمات کلیدی: گندم | fa_IR |
| dc.subject | ژنوتیپ | fa_IR |
| dc.subject | تنش شوری | fa_IR |
| dc.subject | جوانهزنی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ژنوتیپ های مختلف گندم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 276 | |
| dc.citation.epage | 287 | |