| dc.contributor.author | افشار محمدیان, منصور | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی نوکنده, ساره | fa_IR |
| dc.contributor.author | دمسی, بنت الهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جمال امیدی, معصومه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-30T22:39:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-21T22:39:29Z | |
| dc.date.available | 1399-07-30T22:39:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-21T22:39:29Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-09-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | افشار محمدیان, منصور, ابراهیمی نوکنده, ساره, دمسی, بنت الهدی, جمال امیدی, معصومه. (1394). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی. مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران), 28(1), 23-33. doi: 2813 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2592 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2606 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/2813 | |
| dc.identifier.uri | http://plant.ijbio.ir/article_619.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444031 | |
| dc.description.abstract | شوری خاک در تمام دنیا رو به گسترش بوده و یکی از مهم ترین چالش ها برای کشاورزی در جهان محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است که شوری خاک و آب آبیاری، باعث کاهش جوانه زنی بذر شده و رشد گیاهان را محدود می سازد. بادام زمینی، گیاهی است متعلق به خانواده فاباسه و از بقولات یکساله می باشد که به دلیل کیفیت بالای روغن و پروتئین دانه، در 109 کشور جهان کشت می شود. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی چهار رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV95148، ICGV96177 و ICGV03060)، با چهار غلظت (0، 50، 100 و 150 میلی مولار) کلرید سدیم در سه تکرار، در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه گیلان انجام شد. درصد و سرعت جوانه زنی بذور در روز های پنجم، هفتم، نهم، یازدهم و سیزدهم ارزیابی شد. همچنین در روز سیزدهم صفات طول ریشه چه و ساقه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه، وزن تر گیاهچه، وزن خشک گیاهچه و بنیه بذر اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و شوری تاثیر معنی داری بر کلیه صفات، به جز وزن خشک گیاهچه و طول ساقه چه داشته است. همچنین اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه، مجموع ریشه چه و ساقه چه، وزن تر گیاهچه و بنیه بذر تاثیر معنی داری داشته و رقم محلی متحمل ترین رقم به شوری بود | fa_IR |
| dc.format.extent | 251 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای گیاهی
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/2813 | |
| dc.subject | بادام زمینی | fa_IR |
| dc.subject | تنش شوری | fa_IR |
| dc.subject | رشد رویشی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص رشد | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان ، دانشکده علوم | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان. دانشکده علوم | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان دانشکده علوم | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان دانشکده علوم | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 23 | |
| dc.citation.epage | 33 | |