نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorافشار محمدیان, منصورfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی نوکنده, سارهfa_IR
dc.contributor.authorدمسی, بنت الهدیfa_IR
dc.contributor.authorجمال امیدی, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:39:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:39:29Z
dc.date.available1399-07-30T22:39:28Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:39:29Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-09-01en_US
dc.date.submitted1393-06-10fa_IR
dc.identifier.citationافشار محمدیان, منصور, ابراهیمی نوکنده, ساره, دمسی, بنت الهدی, جمال امیدی, معصومه. (1394). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 28(1), 23-33. doi: 2813fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/2813
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_619.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444031
dc.description.abstractشوری خاک در تمام دنیا رو به گسترش بوده و یکی از مهم ترین چالش ها برای کشاورزی در جهان محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است که شوری خاک و آب آبیاری، باعث کاهش جوانه زنی بذر شده و رشد گیاهان را محدود می سازد. بادام زمینی، گیاهی است متعلق به خانواده فاباسه و از بقولات یکساله می باشد که به دلیل کیفیت بالای روغن و پروتئین دانه، در 109 کشور جهان کشت می شود. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی چهار رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV95148، ICGV96177 و ICGV03060)، با چهار غلظت (0، 50، 100 و 150 میلی مولار) کلرید سدیم در سه تکرار، در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه گیلان انجام شد. درصد و سرعت جوانه زنی بذور در روز های پنجم، هفتم، نهم، یازدهم و سیزدهم ارزیابی شد. همچنین در روز سیزدهم صفات طول ریشه چه و ساقه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه، وزن تر گیاهچه، وزن خشک گیاهچه و بنیه بذر اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و شوری تاثیر معنی داری بر کلیه صفات، به جز وزن خشک گیاهچه و طول ساقه چه داشته است. همچنین اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه، مجموع ریشه چه و ساقه چه، وزن تر گیاهچه و بنیه بذر تاثیر معنی داری داشته و رقم محلی متحمل ترین رقم به شوری بودfa_IR
dc.format.extent251
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/2813
dc.subjectبادام زمینیfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectرشد رویشیfa_IR
dc.subjectشاخص رشدfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلان ، دانشکده علومfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلان. دانشکده علومfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلان دانشکده علومfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلان دانشکده علومfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage23
dc.citation.epage33


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد