نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزایی نجفقلی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorطریقی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorگل محمدی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorطاهری, پریساfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:59:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:59:11Z
dc.date.available1399-07-09T12:59:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:59:11Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-04en_US
dc.date.submitted1395-04-14fa_IR
dc.identifier.citationمیرزایی نجفقلی, حسین, طریقی, سعید, گل محمدی, مرتضی, طاهری, پریسا. (1396). پاسخ آنتی‌اکسیدانی لیموترش نسبت به باکتری Xanthomonas citri subsp. citri. دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی), 8(2), 9-17. doi: 10.22084/ab.2017.2366fa_IR
dc.identifier.issn2476-6313
dc.identifier.issn2476-566X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22084/ab.2017.2366
dc.identifier.urihttps://ab.basu.ac.ir/article_2366.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432248
dc.description.abstractلیموترش (Citrus aurantifolia) یکی از ژنوتیپ‌های حساس مرکبات نسبت به باکتری Xanthomonas citri subsp. citri می‌باشد که در مناطق جنوب و جنوب غربی ایران کشت داده می‌شود. در این بیماری همه اندام‌های هوایی لیموترش آلوده می‌شوند و در آلودگی‌های شدید سبب برگ‌ریزی، بدشکلی و ریزش میوه، خشکیدگی سرشاخه و ضعف عمومی درخت می‌شود. در این پژوهش، اثر مایه‌زنی مصنوعی برگ‌های لیمو ترش با باکتری Xcc بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی شامل سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز بررسی گردید. در مطالعه ما، فعالیت آنزیم کاتالاز در برگ‌های مایه‌زنی شده به‌طور معنی‌داری بیشتر از برگ‌های شاهد بود. هم‌چنین نتایج فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز نشان داد که فعالیت آن به‌طور معنی‌داری در بازه زمانی دو، پنج و هفت روز بعد از مایه‌زنی افزایش یافته است. در فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز در برگ‌های آلوده تغییر معنی‌داری مشاهده نشد. هم‌چنین فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در برگ‌های مایه‌زنی شده در طول مدت آلودگی با باکتری Xcc بیشتر از شاهد بود، اما فقط در بازه زمانی دو و 10 روز معنی‌دار بود. نتایج حاصل از این تحقیق می‌تواند روش‌های جدیدی را در تحقیقات آینده به‌منظور کنترل شانکر، از طریق دستکاری در سازوکارهای دفاعی گیاه فراهم شود.fa_IR
dc.format.extent800
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.relation.ispartofدوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)fa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22084/ab.2017.2366
dc.subjectکاتالازfa_IR
dc.subjectسوپراکسید دسموتازfa_IR
dc.subjectگایاکول پراکسیدازfa_IR
dc.subjectآسکوربات پراکسیدازfa_IR
dc.subjectبیماری شناسی گیاهیfa_IR
dc.titleپاسخ آنتی‌اکسیدانی لیموترش نسبت به باکتری Xanthomonas citri subsp. citrifa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه بیماری‌شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بیماری‌شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات مرکبات کشور، رامسرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بیماری‌شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهدfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage9
dc.citation.epage17


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد