نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorزارع مهرجردی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:42:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:42:51Z
dc.date.available1399-07-09T12:42:51Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:42:51Z
dc.date.issued2020-04-20en_US
dc.date.issued1399-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-02-09en_US
dc.date.submitted1397-11-20fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, مهدی, زارع مهرجردی, محمد. (1399). اثر نوع کود نیتروژنی و شوری بر غلظت و الگوی جذب نیتروژن در گندم. مهندسی زراعی, 43(1), 15-32. doi: 10.22055/agen.2020.27941.1472fa_IR
dc.identifier.issn2588-5944
dc.identifier.issn2588-526X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/agen.2020.27941.1472
dc.identifier.urihttp://agrieng.scu.ac.ir/article_15634.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426893
dc.description.abstract<strong>به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری و نوع کود نیتروژنی بر الگوی جذب نیتروژن توسط گندم، آزمایشی مزرعه‌ای در قالب کرت‌های یک بار خرد شده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه سطح شوری آب آبیاری 70/1، 22/7 و 12 دسی­زیمنس بر متر و دو نوع کود نیتروژنی ( اوره و سولفات آمونیوم) با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی مرکز ملی تحقیقات شوری واقع در شهرستان اشکذر از توابع استان یزد انجام شد. مقدار کود نیتروژنی مصرفی معادل 105 کیلوگرم در هکتار نیتروژن بود. در مراحل پنجه‌زنی، ساقه‌روی، گلدهی و برداشت وزن خشک و غلظت نیتروژن اندام هوایی اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که غلظت نیتروژن در اندام هوایی گندم، در مراحل اولیه رشد حدود 5 درصد بود و با نزدیک شدن به مرحله برداشت به یک درصد کاهش یافت. مقدار برداشت نیتروژن از خاک بسته به مقدار کود نیتروژن مصرفی و شوری آب آبیاری از 81 تا 189 کیلوگرم در هکتار نیتروژن متغیر بود، اما نوع کود نیتروژنی تاثیر معنی‌داری بر مقدار آن نداشت. با افزایش سطح شوری و با کاهش میزان مصرف کود نیتروژنی، مقدار ماده خشک اندام هوایی و در نتیجه مقدار برداشت نیتروژن کاهش یافت. با توجه به این­که کمتر از 15 درصد از نیتروژن جذب شده از خاک در فاصله کاشت تا پنجه‌زنی اتفاق افتاد، بنابراین نتیجه‌گیری می‌شود که در شرایط مشابه این پژوهش، حداکثر میزان مصرف کودهای نیتروژنی تا زمان پنجه‌زنی معادل 15 درصد از کل کود مصرفی باشد. همچنین، بخش عمده کود نیتروژنی (85 درصد) از زمان اواسط پنجه‌زنی به بعد مصرف گردد.  </strong>fa_IR
dc.format.extent912
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvazen_US
dc.relation.ispartofمهندسی زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Engineering Soil Science and Agricultural Mechanization, (Scientific Journal of Agriculture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/agen.2020.27941.1472
dc.subjectاورهfa_IR
dc.subjectسولفات آمونیومfa_IR
dc.subjectغلظت نیتروژنfa_IR
dc.titleاثر نوع کود نیتروژنی و شوری بر غلظت و الگوی جذب نیتروژن در گندمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارپژوهش مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمربی پژوهش مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، ایران.fa_IR
dc.citation.volume43
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد