نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیبی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorموحدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorخوش روش, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorصابری, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:42:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:42:47Z
dc.date.available1399-07-09T12:42:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:42:47Z
dc.date.issued2019-07-23en_US
dc.date.issued1398-05-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-20en_US
dc.date.submitted1397-07-28fa_IR
dc.identifier.citationحبیبی, هادی, موحدی, علیرضا, خوش روش, مجتبی, صابری, علیرضا. (1398). تأثیر آب مغناطیسی بر عملکرد و جذب برخی از عناصر در ذرت در شرایط مزرعه. مهندسی زراعی, 42(2), 131-142. doi: 10.22055/agen.2019.27239.1454fa_IR
dc.identifier.issn2588-5944
dc.identifier.issn2588-526X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/agen.2019.27239.1454
dc.identifier.urihttp://agrieng.scu.ac.ir/article_14526.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426874
dc.description.abstract<strong>افزایش عملکرد و به دنبال آن افزایش غلظت عناصر پرمصرف و کم مصرف در گیاه یکی از جنبه­های مهم کشاورزی است. یکی از راهکارهای جدیدی که می­تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد استفاده از آب مغناطیسی است. آب مغناطیسی بواسطه عبور آب از یک میدان مغناطیسی بدست می­آید. بدین منظور آزمایشی در قالب فاکتوریل با دو تیمار اصلی اضافه کردن و اضافه نکردن کود پتاسیمی و روی و پنج تیمار فرعی (شدت­های مختلف میدان مغناطیسی شامل 4/0 سیم پیچ، 3/0 آهنربا، 3/0 سیم پیچ، 1/0 سیم­پیچ و تیمار شاهد) در چهار تکرار (40=n) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که تمام کرت­هایی که بوسیله آب مغناطیسی آبیاری شده بودند دارای بوته­های با ارتفاع بیشتر و همچنین عملکرد بیشتری بودند. همچنین بوته­هایی که بوسیله آب مغناطیسی آبیاری شده بودند دارای غلظت بالاتری (P<0.01) از پتاسیم، روی و آهن در دانه خود بودند. در بین تیمارهای آب مغناطیسی، شدت 4/0 تسلا بیشترین تأثیر را بر عملکرد و ارتفاع ذرت و همچنین غلظت پتاسیم، روی و آهن در دانه داشت (P<0.01). عملکرد ذرت در تیمارهای 4/0 سیم پیچ، 3/0 آهنربا، 3/0 سیم پیچ و 1/0 سیم پیچ که کود پتاسیمی و روی به آنها اضافه شده بود نسبت به تیمار شاهد به ترتیب 164، 131، 107 و 45 درصد افزایش نشان داد. این نتایج نشان می­دهد که راهکار مغناطیس نمودن آب می­تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای افزایش غلظت عناصر غذایی،کمیت و کیفیت عملکرد ذرت علوفه­ای مورد استفاده قرار گیرد.</strong>fa_IR
dc.format.extent420
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvazen_US
dc.relation.ispartofمهندسی زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Engineering Soil Science and Agricultural Mechanization, (Scientific Journal of Agriculture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/agen.2019.27239.1454
dc.subjectآب مغناطیسیfa_IR
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectپتاسیمfa_IR
dc.subjectذرتfa_IR
dc.subjectرویfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectشیمی و آلودگی خاکfa_IR
dc.titleتأثیر آب مغناطیسی بر عملکرد و جذب برخی از عناصر در ذرت در شرایط مزرعهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای فیزیک و حفاظت خاک، گروه علوم خاک، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم خاک، دانشکده مهندسی آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان، گرگان، ایران.fa_IR
dc.citation.volume42
dc.citation.issue2
dc.citation.spage131
dc.citation.epage142


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد