| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:42:24Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:42:24Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T12:42:24Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T12:42:24Z |  | 
| dc.date.issued | 2012-02-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1390-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2011-05-02 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1390-02-12 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | (1390). اثرات شوری آب آبیاری، نیتروژن و محلولپاشی با کلرورکلسیم بر عملکرد و شاخص-های رشد گیاه فلفل (Capsicum annuum L.). مهندسی زراعی, 34(2), 69-84. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2588-5944 |  | 
| dc.identifier.issn | 2588-526X |  | 
| dc.identifier.uri | http://agrieng.scu.ac.ir/article_10987.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426752 |  | 
| dc.description.abstract | به منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری، نیتروژن و محلولپاشی با کلرورکلسیم بر شاخصهای رشد و عملکرد گیاه فلفل آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار  و در هر تکرار سه عدد گلدان در سال 1389 به صورت گلخانهای در مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان اجرا شد. در این مطالعه چهار سطح شوری (7/0، 5/1، 3 و 6 دسی زیمنس بر متر) از منبع کلرورسدیم، چهار سطح نیتروژن (صفر، 75، 150، 300 میلیگرم در کیلوگرم) از منبع اوره و دو سطح محلولپاشی (عدم محلولپاشی و محلولپاشی با غلظت دو گرم در لیتر از منبع کلرورکلسیم ) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که شوری بر عملکرد، تعداد میوه، طول و قطر میوه، وزن خشک ریشه، ارتفاع بوته و وزن خشک برگ و میوه تأثیر معنیداری داشت و با افزایش سطوح شوری این فاکتورها کاهش یافتند. با افزایش سطوح نیتروژن، عملکرد و شاخصهای رشد گیاه افزایش یافتند اگرچه نیتروژن بر طول و قطر میوه تأثیر معنیداری نداشت. محلولپاشی با کلرورکلسیم بر عملکرد و شاخصهای رشد گیاه تأثیر معنیداری نداشت. اثر متقابل شوری و نیتروژن بر میزان عملکرد فلفل تأثیر معنیداری در سطح یک درصد ایجاد کرد، به طوری که در شوری های 7/0 و 5/1 دسی زیمنس بر متر با افزایش سطوح نیتروژن مصرفی عملکرد افزایش یافت، ولی در شوری 3 دسی زیمنس بر متر با افزایش سطوح نیتروژن مصرفی تا سطح 150 میلیگرم در کیلوگرم، عملکرد افزایش و با مصرف بیش تر آن کاهش یافت. در شوری 6 دسی زیمنس بر متر نه تنها عملکرد با مصرف نیتروژن افزایش نیافت؛ بلکه این صفت نسبت به تیمار شاهد کاهش قابل توجهی داشت. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 423 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR | 
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz | en_US | 
| dc.relation.ispartof | مهندسی زراعی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Agricultural Engineering
Soil Science and Agricultural Mechanization,
(Scientific Journal of Agriculture) | en_US | 
| dc.subject | شوری | fa_IR | 
| dc.subject | فلفل | fa_IR | 
| dc.subject | نیتروژن | fa_IR | 
| dc.subject | محلولپاشی با کلرورکلسیم | fa_IR | 
| dc.title | اثرات شوری آب آبیاری، نیتروژن و محلولپاشی با کلرورکلسیم بر عملکرد و شاخص-های رشد گیاه فلفل (Capsicum annuum L.) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 34 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 69 |  | 
| dc.citation.epage | 84 |  |