نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمودی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorخیرخواه مقدم, جلالfa_IR
dc.contributor.authorیاوری, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorنیکوکار, اقسانهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:40:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:40:59Z
dc.date.available1399-07-09T12:40:59Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:40:59Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-17en_US
dc.date.submitted1397-05-26fa_IR
dc.identifier.citationمحمودی, ابوالفضل, خیرخواه مقدم, جلال, یاوری, غلامرضا, نیکوکار, اقسانه. (1398). بررسی نقش تعاونی‌های کشاورزی درکاهش هزینه‌های تولید (مطالعه موردی سیب‌زمینی کاران شهرستان اردبیل). فصلنامه تعاون و کشاورزی, 8(29), 153-186.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5370
dc.identifier.urihttp://ajcoop.mcls.gov.ir/article_90274.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426306
dc.description.abstract<strong><span style="font-size: medium;">این تحقیق با هدف بررسی نقش تعاونی‌های کشاورزی درکاهش هزینه‌های تولید در مراحل خاک‌ورزی،کاشت، داشت، برداشت و حمل و نقل محصول سیب‌زمینی در شهرستان اردبیل انجام گرفت. جامعة آماری تحقیق کشاورزان عضو و غیرعضو تعاونی سیب‌زمینی‌کار در شهرستان اردبیل بودند که به روش نمونه­گیری تصادفی، 183 کشاورز انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز به شیوة پیمایشی و تکمیل پرسش‌نامه جمع­آوری شد. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنا­دار در مجموع هزینه‌های کل ­تولید میان کشاورزان عضو و غیرعضو تعاونی­ها وجود داشته است به طوری که اعضای تعاونی­های تولید 9% هزینه­های بیشتری داشتند. در بین مراحل مختلف تولید، بیشترین تفاوت معنادار به مرحلة کاشت برمی‌گردد که کشاورزان عضو تعاونی­ها 24% بیشتر از کشاورزان غیرعضو هزینه کرده­اند. حاصل­جمع هزینه­های تولید در مراحل خاک­ورزی و برداشت معنادار نبوده است ولی اعضای تعاونی­ها در این مراحل به ترتیب 3% و 2% بیشتر از کشاورزان غیرعضو هزینه کرده­اند. هزینه­های حمل و نقل از نظر آماری بین دو گروه کشاورزان معنادار بوده به طوری که کشاورزان عضو تعاونی­ها 22% هزینة کمتری انجام داده­­اند. نتایج تخمین تابع هزینة ­ترانسلوگ نشان داد اعضای تعاونی­های­ تولید هزینه­های بیشتری نسبت به کشاورزان غیرعضو دارند و فرضیة هموتتیک بودن ساختار تولید سیب­زمینی در بین کشاورزان پذیرفته نشده است و افزایش سطح تولید موجب استفاده بیشتر از نهادة بذر و  نیروی کار و استفادة کمتر از زمین و ماشین­آلات خواهد شد. پیشنهادة می­شود تعاونی‌ها به صورت گسترده و به موازات نیاز کشاورزان در همة مراحل تولید و بازاریابی نیز مشارکت کنند و حیطه­های عملکردی خود را رشد و توسعه دهند.</span></strong>fa_IR
dc.format.extent376
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherوزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعیfa_IR
dc.relation.ispartofفصلنامه تعاون و کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofCo-Operation and Agricultureen_US
dc.subjectتعاونی‌های کشاورزیfa_IR
dc.subjectهزینه تولیدfa_IR
dc.subjectتابع هزینه ترانسلوگfa_IR
dc.subjectاردبیلfa_IR
dc.titleبررسی نقش تعاونی‌های کشاورزی درکاهش هزینه‌های تولید (مطالعه موردی سیب‌زمینی کاران شهرستان اردبیل)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور-تهران-ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای اقتصاد کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصادکشاورزی دانشگاه پیام نور تهران-ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نورfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue29
dc.citation.spage153
dc.citation.epage186
nlai.contributor.orcid0000-0002-7662-9812
nlai.contributor.orcid0000-0003-3819-0033


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد