| dc.contributor.author | فرامرزپور, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سیده صدیقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوداگر, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مازندرانی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:26:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:26:55Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:26:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:26:55Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-01-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-11-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرامرزپور, سمیرا, حسینی, سیده صدیقه, سوداگر, محمد, مازندرانی, محمد. (1397). تاثیر خواص ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر بارباکتریایی کل و بار باکتریایی گرم منفی در محیطهای آکواریوم آب شیرین دارای ماهی قرمز (Carassius auratus Linnaeus, 1758). مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران), 31(2), 228-241. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2614 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2622 | |
| dc.identifier.uri | http://animal.ijbio.ir/article_1474.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422223 | |
| dc.description.abstract | در سال های اخیر استفاده از ترکیبات کنترل کننده جمعیت باکتریها در آب محیط پرورش ماهیان بسیار موردتوجه قرار گرفته است، در این راستا انتخاب ماده ضدعفونی کننده با خاصیت ضد باکتریایی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. در این مطالعه نانوذره اکسید روی به روش سل-ژل سنتز شده و پس از تعیین حداقل غلظت باکتری کشی (MBC ) نانوذره اکسید روی به روش استانداردرقتهای سریالی ماکرودایلوشن، جمعیت باکتریایی محیط آکواریوم در دو مرحله شامل آکواریومهای دارای ماهی قرمز و آکواریومهای فاقد ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله اول غلظتهای 0، 2 و 4 برابر MBC و در مرحله دوم غلظتهای 0، 2، 4 و 8 برابر MBC در زمانهای مورد نظر به آب آکواریومها افزوده و روند ضد باکتریایی نانوذره اکسید روی مورد بررسی قرار گرفت. MBC نانوذره اکسید روی برای جمعیت باکتریایی محیط آکواریوم 35/0 میکروگرم بر میلی لیتر اندازهگیری شد. بر اساس فعالیت ضد باکتریایی نانوذره اکسید روی مشاهده شده، بار باکتریایی کل آب آکواریوم در محیط دارای ماهی قرمز با افزایش غلظت نانوذرات و افزایش زمان تماس کاهش یافت. بیشترین روند کاهش بار باکتریایی کل در مواجهه با نانوذره اکسید روی در غلظت 4 برابرMBC مشاهده شد، همچنین روند کاهش بار باکتریایی گرم منفی محیط آکواریوم در هر دو غلظت 2 و 4 برابرMBC تقریبا به یک میزان مشاهده شد | fa_IR |
| dc.format.extent | 245 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.subject | خواص ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | نانوذره اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | حداقل غلظت باکتری کشی | fa_IR |
| dc.subject | بارباکتریایی کل | fa_IR |
| dc.subject | بارباکتریایی گرم منفی | fa_IR |
| dc.subject | دامپزشکی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر خواص ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر بارباکتریایی کل و بار باکتریایی گرم منفی در محیطهای آکواریوم آب شیرین دارای ماهی قرمز (Carassius auratus Linnaeus, 1758) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیطزیست، گروه تکثیر و پرورش آبزیان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی/دانشکده پیراپزشکی، گروه علوم آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیطزیست، گروه تکثیر و پرورش آبزیان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیطزیست، گروه تکثیر و پرورش آبزیان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 228 | |
| dc.citation.epage | 241 | |