| dc.contributor.author | یوسفی نژاد, صفورا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتاح نیا, فرشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی, سید غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشنوادی, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:29Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:29Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یوسفی نژاد, صفورا, فتاح نیا, فرشید, موسوی, سید غلامرضا, رشنوادی, مهدی. (1396). اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیهای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیر. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(2), 113-131. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6615.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421774 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی</strong>: عوامل موثر بر ارزش تغذیهای علوفه یونجه برای تغذیه نشخوارکنندگان. <strong>هدف:</strong> اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیهای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیری بررسی شد. <strong>روش کار:</strong> علوفه یونجه در دو مرحله بلوغ (قبل از گلدهی و اوایل گلدهی) و در دو زمان (صبح و عصر) برداشت شد. ترکیب شیمیایی، بخشهای مختلف پروتئین خام، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و الیاف شوینده خنثی تعیین شد. <strong>نتایج</strong>: علوفه یونجه برداشت شده در اوایل گلدهی در مقایسه با قبل از گلدهی دارای الیاف، لیگنین، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه، عصاره اتری و بخش B<sub>3</sub> و C پروتئین بیشتر و کربوهیدراتهای غیر الیافی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و ماده آلی کمتری بود (05/0>P). محتوای بخش A پروتئین، پروتئین خام، کلسیم و منیزیم علوفه خشک یونجه تحت تاثیر مرحله بلوغ قرار نگرفت. برداشت یونجه در صبح در مقایسه با عصر محتوای پروتئین خام، الیاف، پروتئین غیر قابل حل در شوینده خنثی و اسیدی و پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه را افزایش و محتوای کربوهیدراتهای غیرالیافی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد (05/0>P). محتوای بخش B<sub>3</sub> پروتئین، ماده آلی، عصاره اتری، لیگنین و کلسیم تحت تاثیر زمان برداشت علوفه یونجه قرار نگرفت. <strong>نتیجهگیری نهایی</strong>: یونجه برداشت شده در قبل از گلدهی و نوبت عصر ارزش تغذیهای بالاتری داشت. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | علوفه یونجه | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | بخشهای پروتئین خام | fa_IR |
| dc.subject | تجزیهپذیری شکمبهای | fa_IR |
| dc.title | اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیهای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | آموزشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 113 | |
| dc.citation.epage | 131 | |