نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیوسفی نژاد, صفوراfa_IR
dc.contributor.authorفتاح نیا, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, سید غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorرشنوادی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:29Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:29Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:29Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-08en_US
dc.date.submitted1396-07-16fa_IR
dc.identifier.citationیوسفی نژاد, صفورا, فتاح نیا, فرشید, موسوی, سید غلامرضا, رشنوادی, مهدی. (1396). اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیه‌ای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیر. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(2), 113-131.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6615.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421774
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی</strong>: عوامل موثر بر ارزش تغذیه­ای علوفه یونجه برای تغذیه نشخوارکنندگان. <strong>هدف:</strong> اثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیه­ای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیری بررسی شد. <strong>روش کار:</strong> علوفه یونجه در دو مرحله بلوغ (قبل از گلدهی و اوایل گلدهی) و در دو زمان (صبح و عصر) برداشت شد. ترکیب شیمیایی، بخش­های مختلف پروتئین خام، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه و تجزیه­پذیری شکمبه‌ای ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و الیاف شوینده خنثی تعیین شد. <strong>نتایج</strong>: علوفه یونجه برداشت شده در اوایل گلدهی در مقایسه با قبل از گلدهی دارای الیاف، لیگنین، پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه، عصاره اتری و بخش B<sub>3</sub> و C پروتئین بیشتر و کربوهیدرات­های غیر الیافی و تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک و ماده آلی کمتری بود (05/0>P). محتوای بخش A پروتئین، پروتئین خام، کلسیم و منیزیم علوفه خشک یونجه تحت تاثیر مرحله بلوغ قرار نگرفت. برداشت یونجه در صبح در مقایسه با عصر محتوای پروتئین خام، الیاف، پروتئین غیر قابل حل در شوینده خنثی و اسیدی و پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه را افزایش و محتوای کربوهیدرات­های غیرالیافی و تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک و ماده آلی را کاهش داد (05/0>P). محتوای بخش B<sub>3</sub> پروتئین، ماده آلی، عصاره اتری، لیگنین و کلسیم تحت تاثیر زمان برداشت علوفه یونجه قرار نگرفت.  <strong>نتیجه­گیری نهایی</strong>: یونجه برداشت شده در قبل از گل­دهی و نوبت عصر ارزش تغذیه­ای بالاتری داشت.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectعلوفه یونجهfa_IR
dc.subjectترکیب شیمیاییfa_IR
dc.subjectبخش‌های پروتئین خامfa_IR
dc.subjectتجزیه‌پذیری شکمبه‌ایfa_IR
dc.titleاثر مرحله بلوغ و زمان برداشت بر ارزش تغذیه‌ای علوفه خشک یونجه برداشت شده از مناطق گرمسیرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentآموزشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue2
dc.citation.spage113
dc.citation.epage131


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد