| dc.contributor.author | خطیبجو, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدرزاده, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | اعلائی, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:28Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:28Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خطیبجو, علی, حیدرزاده, زینب, جعفری, مسعود, اعلائی, مریم. (1396). تاثیر پودر سیر و آنتی بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح متفاوت چربی خام. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(2), 15-26. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6608.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421767 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی:</strong> سطح چربی جیره ممکن است روی تاثیرگذاری گیاهان داروئی و عصاره آنها بر عملکرد طیور موثر باشد. <strong>هدف: </strong>این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر پودر سیر و آنتیبیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد و قابلیت هضم چربی جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت چربی انجام گرفت. <strong>روش کار:</strong> سیصد قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 با آرایش فاکتوریل (2×3) با 2 سطح چربی خام جیره و 3 نوع افزودنی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به 6 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از 1) جیره پایه (حاوی 3% چربی)، 2) جیره پایه بعلاوه 2% چربی (جیره 5% چربی)، 3) جیره پایه بعلاوه 5/1% پودر سیر، 4) جیره 5% چربی بعلاوه 5/1% پودر سیر، 5) جیره پایه بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن) و 6) جیره 5% چربی بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن). <strong>نتایج: </strong>نتایج آزمایش نشان داد که جیرههای آزمایشی تاثیر معنیداری بر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک، قابلیت هضم چربی، متابولیتهای خونی، درصد اجزای لاشه و جمعیت سلولهای خونی جوجههای گوشتی نداشتند (05/0P > ) اما جوجههای دریافت کننده جیره پایه همراه با آنتیبیوتیک فلاوومایسین یا جیره حاوی مکمل چربی همراه با پودر سیر دارای افزایش وزن بدن بالاتری نسبت به گروه شاهد بودند (05/0P < ). جوجههای دریافت کننده جیره دارای مکمل چربی دارای IgG اولیه و کل بالاتری نبست به جوجههای دریافت کننده جیره پایه بودند (05/0P < ). همچنین جوجههای دریافت کننده جیرههای حاوی پودر سیر دارای IgM و آنتیبادی کل اولیه و ثانویه و همچنین IgG ثانویه بالاتری نسبت به گره شاهد بودند (05/0P < ). <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> در مجموع، سطح چربی جیره موجب کاهش معنیدار خوراک مصرفی جوجههای گوشتی شد ولیکن پودر سیر موجب بهبود پاسخ ایمنی هومورال جوجههای گوشتی گردید. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم چربی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر پودر سیر و آنتی بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیرههای حاوی سطوح متفاوت چربی خام | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی آستارا | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی آستارا | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 26 | |