نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوفائی فرد, تکتمfa_IR
dc.contributor.authorحسینی واشان, سیدجوادfa_IR
dc.contributor.authorفرهنگ فر, همایونfa_IR
dc.contributor.authorغیاثی, سید احسانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:20:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:20:22Z
dc.date.available1399-07-09T12:20:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:20:22Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted1970-01-01en_US
dc.date.submitted1348-10-11fa_IR
dc.identifier.citationوفائی فرد, تکتم, حسینی واشان, سیدجواد, فرهنگ فر, همایون, غیاثی, سید احسان. (1399). اثر تفاله هسته انار با آنزیم و فرآوری آن با اوره بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ایمنی جوجه‌های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات تولیدات دامی, 9(1), 89-99. doi: 10.22124/ar.2019.10003.1297fa_IR
dc.identifier.issn2252-0872
dc.identifier.issn2538-6107
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10003.1297
dc.identifier.urihttps://ar.guilan.ac.ir/article_3522.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420082
dc.description.abstractبه منظور مطالعه اثر تفاله هسته انار با آنزیم و تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره بر عملکرد، فراسنجه­های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه­های‌ گوشتی در شرایط تنش گرمایی، 280 قطعه جوجه یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی در هفت تیمار شامل سطوح 0، 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار به همراه مولتی­آنزیم تجاری و سطوح 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره (PPTU) با چهار تکرار و 10 قطعه پرنده توزیع شدند. برنامه تنش گرمایی از روز 25 تا 42، روزانه به مدت هفت ساعت (در درجه حرارت 35 تا 37 درجه سلسیوس) اعمال شد. نتایج نشان داد فرآوری تفاله هسته انار با اوره سبب افزایش درصد پروتئین آن از 11 به 7/15 درصد شد. در جوجه­های مورد آزمایش، تفاله انار سبب میزان افزایش وزن بدن بالاتر (1498 در مقابل 1020 گرم در شاهد) و ضریب تبدیل خوراک پایین­تر (82/1 در مقابل 56/2 در شاهد) شد. تفاله هسته انار، غلظت گلوکز خون  را از mg/dL 1106 در شاهد به mg/dL 611 در سطح 9 درصد PPTU کاهش داد. فعالیت آنزیم­های کبدی شامل آلکالین فسفاتاز (6483 در مقابل  U/L1667)، آسپارتات آمینوترانسفراز (8/674 در مقابل  U/L9/259) و لاکتات دهیدروژناز (3288 در مقابل  U/l1506) در سطوح بالاتر تفاله هسته انار در مقایسه با شاهد کاهش یافت و پاسخ ایمنی بر ضد SRBC نیز در سطح 9 درصد تفاله (25/9) و در سطح 9 درصد PPTU (5/8) در مقایسه با شاهد (75/6) بهبود یافت. یافته­های مطالعه حاضر نشان داد افزودن تفاله هسته انار با آنزیم یا فرآوری آن با اوره تا سطح 9 درصد سبب بهبود عملکرد، پاسخ ایمنی و کاهش فعالیت آنزیم­های کبدی جوجه­ گوشتی در شرایط تنش گرمایی می­شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات تولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Production Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2019.10003.1297
dc.subjectتفاله انارfa_IR
dc.subjectتنش گرماییfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectفرآوری با اورهfa_IR
dc.subjectضریب تبدیل خوراکfa_IR
dc.subjectتغذیه طیورfa_IR
dc.titleاثر تفاله هسته انار با آنزیم و فرآوری آن با اوره بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ایمنی جوجه‌های گوشتی در شرایط تنش گرماییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد پرورش و مدیریت تولید طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage89
dc.citation.epage99
nlai.contributor.orcid0000-0002-9835-7037


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد