نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی نصر, میناfa_IR
dc.contributor.authorنحوی, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorکیهانفر, مهرنازfa_IR
dc.contributor.authorمیرباقری, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:00:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:00:36Z
dc.date.available1399-07-09T12:00:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:00:36Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2015-12-28en_US
dc.date.submitted1394-10-07fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی نصر, مینا, نحوی, ایرج, کیهانفر, مهرناز, میرباقری, مریم. (1395). اثر منابع کربنی و نیتروژنی بر روی پروفایل اسیدهای چرب قارچ مورتیرلا وینشیا. زیست شناسی میکروارگانیسم ها, 5(20), 1-8. doi: 10.22108/bjm.2017.21141fa_IR
dc.identifier.issn2322-5173
dc.identifier.issn2322-5181
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21141
dc.identifier.urihttp://bjm.ui.ac.ir/article_21141.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413487
dc.description.abstract<strong>مقدمه:</strong> لیپید میکروبی به علت خواص درمانی اسیدهای چرب، توجه پژوهشگران را به طور گسترده‌ای جلب کرده است. هدف این مطالعه تولید و بهینه‌سازی لیپیدها و اسیدهای چرب توسط قارچ <em>مورتیرلا وینشیا</em>، با استفاده از محیط‌های کشت مختلف بود تا اسیدهای چرب با ارزش برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی به دست آید.<br /> <strong>مواد و روش</strong><strong>‏‏</strong><strong>ها:</strong> قارچ <em>مورتیرلا وینشیا</em> روی محیط کشت پوتیتو دکستروز آگار کشت داده شد. سپس اسپورها به محیط تولید تلقیح داده شدند. بعد از 72 ساعت، لیپیدها استخراج و توسط کروماتوگرافی گازی آنالیز شدند. برای بهینه‌سازی تولید لیپید و اسیدهای چرب مهم در محیط کشت، منابع کربنی و نیتروژنی مختلفی به ترتیب جایگزین گلوکز و عصاره مخمر شد.<br /> <strong>نتایج:</strong> اثر چندین منبع کربن و نیتروژن بر روی بیومس، تولید لیپید و اسیدهای چرب بررسی شد. بیشترین میزان تولید لیپید در محیط کشت حاوی لاکتوز و عصاره مخمر یافت شد (66/26درصد). لینولئیک اسید تنها در حضور لاکتوز و عصاره مخمر (یا پپتون) تولید شد (7/25درصد). با این حال، <em>مورتیرلا وینشیا</em> بیشترین سطح لینولئیک اسید (76/52درصد) را در محیط کشت حاوی پپتون تولید کرد. لینولنیک اسید تنها در حضور لاکتوز و تریپتون به دست آمد.<br /> <strong>بحث و نتیجه</strong><strong>‏</strong><strong>گیری:</strong> در این مطالعه، لاکتوز به عنوان منبع کربن بیشترین تأثیر را بر تولید لیپید داشت. علاوه بر این، لینولئیک اسید در حضور لاکتوز تولید شد، بنابراین لاکتوز به عنوان بهترین منبع کربن انتخاب شد. پپتون و تریپتون به عنوان منبع نیتروژن به ترتیب برای تولید لینولئیک و لینولنیک اسید توسط <em>مورتیرلا وینشیا</em> انتخاب شدند. تمام این یافته‌ها نشان می دهد که سویه مورتیرلا یک کاندید بالقوه برای افزایش محتوای لینولئیک اسید و لینولنیک اسید است. همچنین، این شرایط ساده محیط کشت می‌تواند برای تولید لینولئیک اسید و لینولنیک اسید در مقیاس بالاتر، برای اهداف صنعتی استفاده شود.fa_IR
dc.format.extent544
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.relation.ispartofBiological Journal of Microorganismen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21141
dc.subjectاسید چربfa_IR
dc.subjectاستخراج لیپیدfa_IR
dc.subjectکروماتوگرافی گازیfa_IR
dc.subjectمورتیرلاوینشیاfa_IR
dc.subjectبیوتکنولوژی صنعتی و محیطیfa_IR
dc.subjectساختار و فیزیولو‌ژی میکروارگانیسم هاfa_IR
dc.titleاثر منابع کربنی و نیتروژنی بر روی پروفایل اسیدهای چرب قارچ مورتیرلا وینشیاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشی- انگلیسیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد بیوتکنولوژی، دانشگاه اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بیوتکنولوژی، دانشگاه اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری میکروبیولوژی، دانشگاه اصفهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue20
dc.citation.spage1
dc.citation.epage8


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد