نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتشکری میانرودی, حنانهfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorاحمدیان چاشمی, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorصفایی, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorبهمنش, مهردادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T11:52:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T11:52:57Z
dc.date.available1399-07-09T11:52:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T11:52:57Z
dc.date.issued2018-01-21en_US
dc.date.issued1396-11-01fa_IR
dc.date.submitted2016-02-24en_US
dc.date.submitted1394-12-05fa_IR
dc.identifier.citationتشکری میانرودی, حنانه, شریفی, محسن, احمدیان چاشمی, نجمه, صفایی, ناصر, بهمنش, مهرداد. (1396). بررسی مقایسه ای اثر عصاره سلولی و محیط کشت قارچ Piriformospora indica بر تولید ترکیبات فنلی در ریشه‌های موئین کتان سفید (Linum album). مجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران), 30(4), 328-338.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2738
dc.identifier.issn2383-2746
dc.identifier.urihttp://cell.ijbio.ir/article_989.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/410962
dc.description.abstractلیگنان‌ها گروه بزرگی از ترکیبات فنلی باارزش می‌باشند که در بسیاری از گیاهان از جمله خانواده کتان (Linaceae) وجود دارند. در تحقیق حاضر، اثر نسبت‌های مختلف عصاره سلولی و محیط کشت قارچ Piriformospora indica بر تولید ترکیبات فنلی در ریشه‌های موئین کتان سفید (Linum album) مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار لیگنان‌های لاریسی‌رسینول، پینورسینول، پودوفیلوتوکسین و 6-متوکسی پودوفیلوتوکسین در ریشه‌های موئین به وسیله HPLC اندازه‌گیری شد. همچنین، در راستای درک سازوکار تازن‌های قارچی، فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیا‌لیاز (PAL) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان پودوفیلوتوکسین و 6-متوکسی پودوفیلوتوکسین تحت تاثیر نسبت 1 درصد محیط کشت قارچی به ترتیب 9/248 میکروگرم و 69/59 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک و لاریسی‌رسینول و پینورسینول در نسبت‌های 1 و 5/0 درصد عصاره سلولی به ترتیب به میزان 68/144 و 68/72 میکروگرم بر گرم وزن خشک مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان فنل کل، فلاوونوئید‌ها و لیگنین تحت تاثیر نسبت 5 درصد و فلاونول در نسبت 1 درصد محیط کشت فارچی اندازه‌گیری شد که به ترتیب 3/3،6/4، 6/1 و 1/2 برابر نسبت به ریشه‌های شاهد افزایش یافتند. علاوه بر آن، فعالیت آنزیم PAL‌ با افزایش عصاره سلولی و محیط کشت قارچی در ریشه‌های مویین افزایش یافت و بالاترین فعالیت آن در ریشه‌های موئین تیمار شده با عصاره سلولی و محیط کشت قارچی به ترتیب در نسبت‌های 1 و 5 درصد (v/v) مشاهده گردید. با توجه به نتایج بدست آمده، محیط کشت قارچی تاثیر بیشتری بر تولید ترکیبات فنلی بخصوص لیگنان‌ها داشته است.fa_IR
dc.format.extent668
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranina Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Cellular and Molecular Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectریشه موئینfa_IR
dc.subjectکتان سفیدfa_IR
dc.subjectلیگنانfa_IR
dc.subjectمحیط کشت قارچfa_IR
dc.subjectPiriformospora indicafa_IR
dc.titleبررسی مقایسه ای اثر عصاره سلولی و محیط کشت قارچ Piriformospora indica بر تولید ترکیبات فنلی در ریشه‌های موئین کتان سفید (Linum album)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentهیات علمی دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار رشته قارچ شناسی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage328
dc.citation.epage338


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد