| dc.contributor.author | نادری, صالحه | fa_IR |
| dc.contributor.author | فاخری, براتعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسمعیل زاده بهابادی, صدیقه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T11:29:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T11:29:28Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T11:29:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T11:29:28Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-03-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-12-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نادری, صالحه, فاخری, براتعلی, اسمعیل زاده بهابادی, صدیقه. (1393). افزایش بیان ژن چاویکول o-متیل ترانسفراز و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و آسکورباتپراکسیداز گیاه Ocimum basilicum L. تحت تأثیر کیتوزان. فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی, 4(6), 1-9. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0783 | |
| dc.identifier.issn | 2322-4819 | |
| dc.identifier.uri | http://cropbiotech.journals.pnu.ac.ir/article_1087.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/403158 | |
| dc.description.abstract | ریحان (Ocimum basilicum L.) گیاه دارویی از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار میگیرد. اسانس ریحان سرشار از ترکیبات فنیل پروپانوئیدی است. متیل چاویکول و متیل اوژنول از مهمترین اجزا سازنده اسانس ریحان به شمار میروند. کیتوزان از ترکیبات اصلی دیواره سلولی بسیاری از گونههای قارچی است که به عنوان الیسیتور زیستی برای بهبود بخشیدن بیوسنتز متابولیتهای ثانویه استفاده میشود. در این پژوهش، اثر کیتوزان بر میزان متیل چاویکول و بیان ژن چاویکول o-متیل ترانسفراز (CVOMT) و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور گیاهچههای ریحان در مرحله پیشگلدهی با غلظت 2 گرم در لیتر کیتوزان تیمار شدند و سپس در زمانهای 1، 2، 3 و 5 روز بعد از اعمال تیمار کیتوزان برداشت شدند. آنالیز اسانس نشان داد که میزان متیلچاویکول تحت تأثیر کیتوزان نسبت به نمونههای شاهد افزایش یافت. همچنین بیان ژن چاویکول o-متیل ترانسفراز و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز تحت تأثیر کیتوزان به طور معنیداری افزایش یافت. تغییرات میزان بیان ژن با روند تغییرات متیل چاویکول در مراحل مختلف برداشت مطابقت داشت. بنابراین کیتوزان از طریق افزایش بیان ژن چاویکول o-متیل ترانسفراز باعث افزایش متیلچاویکول گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 288 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه پیام نور | fa_IR |
| dc.publisher | Payame Noor University | en_US |
| dc.relation.ispartof | فصلنامه علمی ـ پژوهشی زیست فناوری گیاهان زراعی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Crop Biotechnology | en_US |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | ریحان | fa_IR |
| dc.subject | ژن چاویکولo-متیل ترانسفراز | fa_IR |
| dc.subject | آنزیمهای آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | بیوتکنولوژی و تنش های زنده و غیرزنده | fa_IR |
| dc.title | افزایش بیان ژن چاویکول o-متیل ترانسفراز و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و آسکورباتپراکسیداز گیاه Ocimum basilicum L. تحت تأثیر کیتوزان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری اصلاحنباتات، دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 9 | |