نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآخوندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorنیاکان, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمحمودزاده, هماfa_IR
dc.contributor.authorدشتی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:25Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:25Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-25en_US
dc.date.submitted1398-08-03fa_IR
dc.identifier.citationآخوندی, مهدی, نیاکان, مریم, محمودزاده, هما, دشتی, مجید. (1398). بررسی اثر نانوذره اکسیدروی بر رشد، رنگیزه‌های فتوسنتزی و اسمولیت‌های محلول گیاه نوروزک (Salvia leiifolia Benth.) تحت شرایط تنش شوری. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 14(56), 74-93.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_671940.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388751
dc.description.abstractتنش شوری یکی از اصلی‌ترین عوامل محدودکننده رشد و تولید گیاهان می‌باشد. عنصر روی ازجمله عناصر ضروری در رشد و فرایندهای متابولیسمی می‌باشد که مصرف آن سبب مقاومت گیاهان به تنش‌های محیطی می‌شود. از سوی دیگر کاربرد عناصر در شکل نانو به‌علت سهولت جذب عناصر امروزه مورد توجه قرارگرفته است. به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی نانواکسیدروی در شرایط تنش شوری، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عوامل آزمایشی شامل دو سطح نانواکسیدروی (2 و 4 میلی‌گرم بر لیتر) و 5 سطح شوری (صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی‌مولار) نمک کلرید سدیم در کنار شاهد بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که طول ساقه، وزن‌تر گیاه، تعداد برگ، سطح برگ و میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی و همچنین میزان کربوهیدرات‌های محلول  در سطو مختلف شوری کاهش معنی‌داری یافت. از سوی دیگر تیمار 4 میلی‌گرم در لیتر نانواکسیدروی با تأثیر مثبتی بر پارامترهایی رشد،  شاخص پایداری کلروفیل، میزان کلروفیل  و کاروتنوئیدها، پرولین و قندهای محلول برگ و ریشه داشت. همچنین بررسی اثر‌ متقابل داده‌ها نشان داد که بیشترین میزان طول ریشه‌ و وزن‌تر کل در سطح 50 میلی‌مولار کلرید سدیم و نیز میزان پرولین وکلروفیل مربوط به سطح 100 میلی‌مولار کلرید سدیم همراه با محلول‌پاشی نانواکسیدروی با غلظت 4 میلی‌گرم در لیتر بود. به‌طورکلی در این تحقیق مشخص شد مصرف نانواکسیدروی با غلظت 4 میلی‌گرم در لیتر توانست سبب بهبود رشد گیاه و اسمولیت‌های سازگار و در نتیجه بهبود پاسخ گیاه نوروزک به تنش شوری گردد.fa_IR
dc.format.extent816
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subject: Salvia leriifolia Benthfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subject‌ تنش شوریfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectقند محلولfa_IR
dc.subject‌کلروفیل نانواکسیدرویfa_IR
dc.titleبررسی اثر نانوذره اکسیدروی بر رشد، رنگیزه‌های فتوسنتزی و اسمولیت‌های محلول گیاه نوروزک (Salvia leiifolia Benth.) تحت شرایط تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue56
dc.citation.spage74
dc.citation.epage93


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد