نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدپور, راهلهfa_IR
dc.contributor.authorحسین زاده, سعید رضاfa_IR
dc.contributor.authorچاشیانی, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:47:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:47:04Z
dc.date.available1399-07-09T10:47:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:47:04Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-11en_US
dc.date.submitted1395-07-20fa_IR
dc.identifier.citationاحمدپور, راهله, حسین زاده, سعید رضا, چاشیانی, سمیه. (1395). مطالعه خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ریشه ارقام عدس (Lens culinaris Medik) در پاسخ به تنش رطوبتی. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 11(43), 39-51.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_587266.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388637
dc.description.abstractواکنش ریشه گیاهان نقش به‌سزایی در تحمل به تنش و استفاده بهینه از رطوبت ذخیره شده خاک دارد. بررسی مهمترین شاخص‌های مورفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی ریشه ارقام گیاهان مختلف می‌تواند پارامتر مناسبی جهت گزینش ارقام متحمل به تنش رطوبتی باشد. این پژوهش در  در شرایط گلدانی و در محیط باز به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 4 رقم پرکاربرد گیاه عدس (گچساران، کیمیا، زیبا و رباط) و 4 سطح تنش رطوبتی 25، 50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی بود. نتایج نشان داد که اثرات متقابل رقم و تنش رطوبتی بر تمام صفات مورد بررسی معنی‌دار بود. ارقام رباط و گچساران در بسیاری از صفات نظیر طول، وزن خشک و سطح ریشه، غلظت پتاسیم و کلسیم، محتوای پرولین و پروتئین محلول، فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز ریشه نسبت به ارقام کیمیا و زیبا در شرایط تنش شدید برتری محسوسی داشتند. رقم کیمیا نسبت به سایر ارقام مورد بررسی در تمامی سطوح تنش، کمترین ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیک و بیوشیمیایی مورد سنجش در ریشه را داشت. نتایج این بررسی نشان داد که ارقام رباط و گچساران با استفاده از مکانیسم‌های کارامد ریشه در تحمل به تنش رطوبتی نظیر فعالیت بیشتر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، میزان بالاتری از پرولین و پروتئین، افزایش طول و سطح ریشه و میزان جذب بیشتر پتاسیم و کلسیم نسبت به ارقام کیمیا و زیبا، کمتر تحت تأثیر اثرات منفی تنش رطوبتی قرار گرفتند. باتوجه به نتایج این پژوهش ارقام رباط و گچساران به عنوان ارقام متحمل جهت کشت در شرایط کم‌آبی معرفی می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent605
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectتنش آبیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectحبوباتfa_IR
dc.subjectمورفولوژی ریشهfa_IR
dc.titleمطالعه خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ریشه ارقام عدس (Lens culinaris Medik) در پاسخ به تنش رطوبتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء، بهبهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء، بهبهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ریاضی و آمار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue43
dc.citation.spage39
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد