نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاوسی, نعیمهfa_IR
dc.contributor.authorعباسپور, حسینfa_IR
dc.contributor.authorچائی چی, مهردادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:48Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:48Z
dc.date.issued2013-08-23en_US
dc.date.issued1392-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-25en_US
dc.date.submitted1392-02-05fa_IR
dc.identifier.citationکاوسی, نعیمه, عباسپور, حسین, چائی چی, مهرداد. (1392). شاخه‌زایی و ریشه‌زایی گیاه انجبار (Polygonum bistorta) در شرایط In vitro. فیزیولوژی محیطی گیاهی, 8(30), 60-66.fa_IR
dc.identifier.issn7671-2423
dc.identifier.urihttp://ecophysiologi.gorganiau.ac.ir/article_557077.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388546
dc.description.abstractدر این پژوهش، اثر تنظیم کننده‌های رشد گیاهی در تکثیر شاخه‌ها و ریشه‌ها از جوانه‌های انتهایی <em>P.bistorta</em> مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با استفاده از تیمارهای کینتین در سه غلظت 1، 2 و 3 میلی‌گرم در لیتر و بنزیل آدنین در غلظت 1/0، 2/0 و 3/0 میلی‌گرم در لیتر و استفاده همزمان بنزیل آدنین با نفتالین استیک اسید که در آن بنزیل آدنین در سه غلظت 2/0، 3/0 و 4/0 میلی‌گرم در لیتر و نفتالین استیک اسید در دو غلظت 1/0 و 2/0 میلی‌گرم در لیتر با 3 تکرار به صورت جداگانه در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ انجام گردید. گیاهچه‌ها با استفاده از روش کشت جوانه‌های انتهایی در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ در شرایط نوری و دمایی مناسب تکثیر شدند و پس از گذشت یک ماه، گیاهچه‌ها به رشد کافی رسیده و جهت ریشه‌زایی آماده شدند. آزمایش دوم گیاهچه‌های تکثیر شده در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با استفاده از تیمار ایندول بوتیریک اسید در چهار غلظت 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌گرم در لیتر با 3 تکرار به صورت جداگانه به منظور ریشه زایی قرار گرفتند. پس از گذشت 45 روز که گیاهچه‌ها به طور کامل ریشه دار شدند. سپس به گلخانه منتقل و در گلدان کشت گردیدند و به دنبال آن عملیات داشت (آبیاری، کودهی و سمپاشی) در گلخانه انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه داده‌ها نشان داد که اعمال تنظیم‌کننده‌های رشد در غلظت‌های مختلف، سبب تولید شاخه، برگ و ریشه با اندازه‌های مختلف گردید. BA در سطح 1/0 میلی‌گرم در لیتر بیشترین تاثیر را در تولید شاخساره و برگ داشت و تلفیق BA+NAA تقریبا در اکثر موارد کمترین تاثیر را روی تولید شاخه و برگ داشتند. IBA در سطح 5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر سبب افزایش طول ریشه و در سطح 5/0 میلی‌گرم در لیتر روی تعداد ریشه‌ها اثر گذاشت.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی محیطی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Iranian Plant Ecophysiological Researchen_US
dc.subjectانجبارfa_IR
dc.subjectایندول بوتیریک اسیدfa_IR
dc.subjectبنزیل آدنینfa_IR
dc.subjectریشه زاییfa_IR
dc.subjectشاخه زاییfa_IR
dc.subjectکینتینfa_IR
dc.subjectنفتالین استیک اسید+ بنزیل آدنینfa_IR
dc.titleشاخه‌زایی و ریشه‌زایی گیاه انجبار (Polygonum bistorta) در شرایط In vitrofa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس‌ارشد، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد واحد دامغان، دامغان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد واحد دامغان، دامغان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه کشاورزی، دانشگاه علمی کاربردی واحد همدان، همدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue30
dc.citation.spage60
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد