نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآل عمرانی نژاد, سید محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorرضوانی اقدم, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:15Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:15Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-04-25en_US
dc.date.submitted1396-02-05fa_IR
dc.identifier.citationآل عمرانی نژاد, سید محمد حسین, رضوانی اقدم, علی. (1397). بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی ( .Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(4), 14-25.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_665624.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388362
dc.description.abstractگیاهان معطر بعنوان با ارزش ترین منبع آنتی اکسیدانی در طبیعت محسوب می شوند. در این تحقیق اکوتیپ های مختلف گیاه لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) در مرحله گلدهی کامل، از سه رویشگاه مهم در استان خوزستان شامل بهبهان، شوشتر و مسجد سلیمان جمع آوری گردید. اسانس گیاهان جمع آوری شده، به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج گردید و ترکیبات آن توسط دستگاه گازکروماتوگرافی با طیف سنج جرمی(GC-Mass)، شناسایی شد. نتایج حاصل نشاندهنده غالب بودن تیمول و کارواکرول بود، که بیشترین مقدار آنها به ترتیب با 67/29 و 88/27 درصد از گیاهان برداشت شده از منطقه بهبهان حاصل شد. درصد تخریب رادیکالهای آزاد DPPH در غلظت های مختلف اسانس شامل 50، 100، 200، 300 و 400 میکرولیتر(µl) جهت تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس، محاسبه شد. تست آنتی اکسیدانی، لعل کوهستان را از نظر خواص آنتی اکسیدانی، گیاهی پر اهمیت نشان داد. در این تحقیق میزان IC50 لعل کوهستان بومی منطقه شوشتر، مسجد سلیمان و بهبهان به ترتیب21/34 ،85/26 و 23/21 بدست آمد. درنهایت می توان گفت اکوتیپ بهبهان با بیشترین خاصیت آنتی رادیکالی می تواند بعنوان منبع طبیعی جدیدی جهت تامین آنتی اکسیدان، در نظر گرفته شود.fa_IR
dc.format.extent1393
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectلعل کوهستانfa_IR
dc.subjectخوزستانfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.titleبررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی ( .Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی خرمشهر-خلیج فارس، خرمشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی خرمشهر- خلیج فارس، خرمشهر، ایران.fa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue4
dc.citation.spage14
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد