| dc.contributor.author | آل عمرانی نژاد, سید محمد حسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | رضوانی اقدم, علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:46:15Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:46:15Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T10:46:15Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T10:46:15Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-04-25 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-02-05 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | آل عمرانی نژاد, سید محمد حسین, رضوانی اقدم, علی. (1397). بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی ( .Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 6(4), 14-25. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2322-3235 |  | 
| dc.identifier.uri | http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_665624.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388362 |  | 
| dc.description.abstract | گیاهان معطر بعنوان با ارزش ترین منبع آنتی اکسیدانی در طبیعت محسوب می شوند. در این تحقیق اکوتیپ های مختلف گیاه لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent.) در مرحله گلدهی کامل، از سه رویشگاه مهم در استان خوزستان شامل بهبهان، شوشتر و مسجد سلیمان جمع آوری گردید. اسانس گیاهان جمع آوری شده، به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج گردید و ترکیبات آن توسط دستگاه گازکروماتوگرافی با طیف سنج جرمی(GC-Mass)، شناسایی شد. نتایج حاصل نشاندهنده غالب بودن تیمول و کارواکرول بود، که بیشترین مقدار آنها به ترتیب با 67/29 و 88/27 درصد از گیاهان برداشت شده از منطقه بهبهان حاصل شد. درصد تخریب رادیکالهای آزاد DPPH در غلظت های مختلف اسانس شامل 50، 100، 200، 300 و 400 میکرولیتر(µl) جهت تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس، محاسبه شد. تست آنتی اکسیدانی، لعل کوهستان را از نظر خواص آنتی اکسیدانی، گیاهی پر اهمیت نشان داد. در این تحقیق میزان IC50 لعل کوهستان بومی منطقه شوشتر، مسجد سلیمان و بهبهان به ترتیب21/34 ،85/26 و 23/21 بدست آمد. درنهایت می توان گفت اکوتیپ بهبهان با بیشترین خاصیت آنتی رادیکالی می تواند بعنوان منبع طبیعی جدیدی جهت تامین آنتی اکسیدان، در نظر گرفته شود. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 1393 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants | en_US | 
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR | 
| dc.subject | اسانس | fa_IR | 
| dc.subject | لعل کوهستان | fa_IR | 
| dc.subject | خوزستان | fa_IR | 
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR | 
| dc.title | بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی ( .Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی خرمشهر-خلیج فارس، خرمشهر، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی خرمشهر- خلیج فارس، خرمشهر، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 6 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 14 |  | 
| dc.citation.epage | 25 |  |