| dc.contributor.author | امینی فرد, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | غلامی, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیات, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی نژاد, فرید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:46:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:46:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:46:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:46:14Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-06-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امینی فرد, محمد حسین, غلامی, مژگان, بیات, حسن, مرادی نژاد, فرید. (1398). بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی ، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (.Coriandrum sativum L). اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 7(1), 25-39. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-3235 | |
| dc.identifier.uri | http://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_665610.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388355 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور بررسی تأثیر کودهای اسیدفولویک و اسیدآمینه بر فعالیت آنتیاکسیدانی و صفات بیوشیمیایی گیاه دارویی گشنیز، بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. فاکتورها شامل اسید فولویک بصورت مصرف خاکی در سه سطح (صفر، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) و اسید آمینه بصورت محلولپاشی در دو سطح (0 و 3 در هزار) با سه تکرار بودند. نتایج نشان داد که اسید فولویک تاثیر معنیداری بر فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان فنل، فلاونوئید، آنتوسیانین، کربوهیدرات ورنگیزههای فتوسنتزی(کلروفیل a، b ، کلروفیل کل و کارتنوئید) گیاه داشت، بهطوریکه بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه (9/77 درصد) با کاربرد 10 کیلوگرم در هکتار اسید فولویک وکمترین میزان آن (1/65 درصد) از تیمار شاهد بدست آمد. اسید آمینه نیز بر میزان آنتوسیانین، فلاونوئید، فعالیت آنتیاکسیدانی و کلروفیل a و کلروفیل کل گیاه تاثیرگذار بود و ملاحظه شد که بیشترین میزان فلاونوئید از تیمار سه درهزار اسیدآمینه (13/8 میلیگرم برگرم) بدست آمد. اثرات متقابل اسید فولویک و اسید آمینه نیز بر فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان آنتوسیانین، فلاونوئید، کلروفیل a و کلروفیل کل گیاه تاثیر معنی داری داشت، بهطوریکه بیشترین میزان آنتوسیانین(84/1میلیگرم برگرم) از تیمار 5 کیلوگرم اسید فولویک و اسید آمینه 3 در هزار و کمترین میزان آنتوسیانین(87/0 میلیگرم برگرم) از تیمار شاهد بدست آمد. به طور کلی، نتایج بیانگر تاثیر مثبت اسید فولویک و اسید آمینه بر صفات بیوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی گشنیز بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1284 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants | en_US |
| dc.subject | کود آلی | fa_IR |
| dc.subject | مواد هیومیکی | fa_IR |
| dc.subject | متابولیتهای ثانویه | fa_IR |
| dc.subject | آنتوسیانین | fa_IR |
| dc.subject | زراعت و اصلاح نباتات | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر کودهای اسید فولویک و اسید آمینه بر ترکیبات فنلی ، فلاونوئیدی، فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی (.Coriandrum sativum L) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی و مرکز پژوهشی گیاهان ویژه منطقه دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته علوم باغبانی، گرایش فیزیولوژی گیاهان دارویی، ادویه‏ای و عطری. دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم باغبانی و مرکز پژوهشی گیاهان ویژه منطقه دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 25 | |
| dc.citation.epage | 39 | |