نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضائی, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorجامعی, رشیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:46:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:46:08Z
dc.date.available1399-07-09T10:46:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:46:08Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-17en_US
dc.date.submitted1396-05-26fa_IR
dc.identifier.citationرضائی, فرشید, جامعی, رشید. (1396). ارزیابی فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه Achillea millefolium L و Achillea biebersteinii Afan در رویشگاه طبیعی استان گیلان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 5(4), 44-54.fa_IR
dc.identifier.issn2322-3235
dc.identifier.urihttp://ecophytochemical.gorganiau.ac.ir/article_605990.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/388325
dc.description.abstractدر سال‌های اخیر گزارش‌هایی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی ریشه برخی گونه‌های جنس بومادران (<em>Achillea</em>) ارائه شده است. این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد، تنوع فیتوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه از بومادران هزار برگ (<em>Achillea millefolium</em> L.) و بومادران زرد (<em>Achillea biebersteinii </em>Afan.) انجام گرفت. بدین‌منظور این گیاهان در خردادماه 1395 از منطقه دوگاهه رودبار (1700 متری) واقع در استان گیلان جمع‌آوری شدند. پس از استخراج اسانس‌ها به روش تقطیر با ﺁب (طرح کلونجر)، ﺁنالیز اسانس به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) و جداسازی ترکیبات فنلیﺁنها با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد.میزان فنل و فلاونوئید کل در اسانس‌ها به‌ترتیب با استفاده از معرف فولین سیو کالتو و کلرید ﺁلومینیوم تعیین شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی نمونه ها نیز به روش 2و2 دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، مواد موثره غالب در اسانس ریشه بومادران هزاربرگ به‌ترتیب شامل: ترپن های بتا- توجون (83/18 درصد)، دلتا- کادینن (87/16 درصد) و بورنئول (51/14 درصد) بودند. در حالی که مهمترین مواد موثره اسانس گیاه بومادران زرد به ترتیب 1و8-سینئول (82/28 درصد)، پی- سیمن (12/15 درصد) و کامفور (34/8 درصد) بودند. همچنین در این ارزیابی مشخص شد که گیاه بومادران هزار برگ با محتوای فلاونوئیدی کمتر (75/54 میلی‌گرم در هر میلی لیتر اسانس) در مقایسه با بومادران زرد (33/72 میلی‌گرم در هر میلی‌لیتر اسانس) از بیشترین درصد مهار رادیکال ﺁزاد (74 درصد) برخوردار بود.fa_IR
dc.format.extent529
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofاکوفیتوشیمی گیاهان داروییfa_IR
dc.relation.ispartofEco-phytochemical Journal of Medicinal Plantsen_US
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectبتا- توجنfa_IR
dc.subjectبومادران هزار برگfa_IR
dc.subjectبومادران زردfa_IR
dc.subjectمحتوای فنل و فلاونوئیدfa_IR
dc.subjectفیتوشیمیfa_IR
dc.titleارزیابی فیتوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی اسانس ریشه دو گونه Achillea millefolium L و Achillea biebersteinii Afan در رویشگاه طبیعی استان گیلانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، بخش بیوشیمی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue4
dc.citation.spage44
dc.citation.epage54


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد