| dc.contributor.author | رستگا ر, زهرا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | قادری فر, فرشید | fa_IR | 
| dc.contributor.author | صادقی پور, حمیدرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | زینلی, ابراهیم | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:34:36Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:34:36Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T10:34:36Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T10:34:36Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-03-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-01-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-06-24 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1394-04-03 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | رستگا ر, زهرا, قادری فر, فرشید, صادقی پور, حمیدرضا, زینلی, ابراهیم. (1395). بررسی قابلیت تحمل به پسابیدگی در بذرهای در حال نمو بادام زمینی (Arachis hypogaea L.). مجله  تولید گیاهان زراعی, 9(1), 89-108. doi: 10.22069/ejcp.2016.2958 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-739X |  | 
| dc.identifier.issn | 2008-7403 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2016.2958 |  | 
| dc.identifier.uri | http://ejcp.gau.ac.ir/article_2958.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384413 |  | 
| dc.description.abstract | زمان ایجاد مقاومت به پسابیدگی در بذر بادام زمینی (رقم NC2) در مراحل مختلف نمو از طریق اندازهگیری رطوبت بذر، قابلیت جوانهزنی و هدایت الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اجرا درآمد. نمونهبرداری از بذر به صورت هفتگی شد. گروهی از بذرها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شده و آزمون تعیین رطوبت و جوانهزنی استاندارد روی آنها صورت گرفت. بخش دیگری از بذرها که به آرامی خشک شده بودند، با رسیدن به رطوبت 16-14 درصد مورد آزمون جوانهزنی استاندارد و هدایت الکتریکی قرار گرفتند. بر اساس نتایج، همراه با تجمع ذخایر بذر، رطوبت بذرها به طور متوسط از 70 درصد در فاز اولیه نمو به حدود 30 درصد در انتهای فاز تجمع ذخایر کاهش یافت. جوانهزنی در بذرهای بادام زمینی تازه برداشت شده زمانی است که بیش از نیمی از کل مواد ذخیرهای در بذر تجمع یابد و رطوبت بذر به حدود 46-40 درصد برسد درحالیکه در بذرهایی که به آرامی خشک شدند پس از تجمع 20-17 درصد از کل مواد ذخیرهای، جوانهزنی آغاز شد. بررسی تاریخ کشتهای مختلف نشان داد که این مرحله پس از حدود 90-56 روز پس از گلدهی بود. بر اساس نتایج بدست آمده، تحمل به پسابیدگی در بادام زمینی طی دوره 7 تا 10 روزه و قبل از تجمع کمتر از 50 درصد مواد غذایی ذخیره شده در لپهها شکل میگیرد که بسته به تاریخ کاشت و شرایط محیطی بوجود آمده طی نمو بذر متفاوت است. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 438 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | مجله  تولید گیاهان زراعی | fa_IR | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2016.2958 |  | 
| dc.subject | بادام زمینی | fa_IR | 
| dc.subject | بذر ارتودکس | fa_IR | 
| dc.subject | تاریخ کشت | fa_IR | 
| dc.subject | جوانهزنی | fa_IR | 
| dc.subject | رسیدگی فیزیولوژیک | fa_IR | 
| dc.subject | تکنولوژی بذر | fa_IR | 
| dc.title | بررسی قابلیت تحمل به پسابیدگی در بذرهای در حال نمو بادام زمینی (Arachis hypogaea L.) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | هیات علمی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 9 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 89 |  | 
| dc.citation.epage | 108 |  |