نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرستگا ر, زهراfa_IR
dc.contributor.authorقادری فر, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorصادقی پور, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorزینلی, ابراهیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:34:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:34:36Z
dc.date.available1399-07-09T10:34:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:34:36Z
dc.date.issued2016-03-20en_US
dc.date.issued1395-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-06-24en_US
dc.date.submitted1394-04-03fa_IR
dc.identifier.citationرستگا ر, زهرا, قادری فر, فرشید, صادقی پور, حمیدرضا, زینلی, ابراهیم. (1395). بررسی قابلیت تحمل به پسابیدگی در بذرهای در حال نمو بادام زمینی (Arachis hypogaea L.). مجله تولید گیاهان زراعی, 9(1), 89-108. doi: 10.22069/ejcp.2016.2958fa_IR
dc.identifier.issn2008-739X
dc.identifier.issn2008-7403
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2016.2958
dc.identifier.urihttp://ejcp.gau.ac.ir/article_2958.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/384413
dc.description.abstractزمان ایجاد مقاومت به پسابیدگی در بذر بادام زمینی (رقم NC2) در مراحل مختلف نمو از طریق اندازه‌گیری رطوبت بذر، قابلیت جوانه‌زنی و هدایت الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اجرا درآمد. نمونه‌برداری از بذر به صورت هفتگی شد. گروهی از بذرها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شده و آزمون تعیین رطوبت و جوانه‌زنی استاندارد روی آن‌ها صورت گرفت. بخش دیگری از بذرها که به آرامی خشک شده بودند، با رسیدن به رطوبت 16-14 درصد مورد آزمون جوانه‌زنی استاندارد و هدایت الکتریکی قرار گرفتند. بر اساس نتایج، همراه با تجمع ذخایر بذر، رطوبت بذرها به طور متوسط از 70 درصد در فاز اولیه نمو به حدود 30 درصد در انتهای فاز تجمع ذخایر کاهش یافت. جوانه‌زنی در بذرهای بادام زمینی تازه برداشت شده زمانی است که بیش از نیمی از کل مواد ذخیره‌ای در بذر تجمع یابد و رطوبت بذر به حدود 46-40 درصد برسد درحالی‌که در بذرهایی که به آرامی خشک شدند پس از تجمع 20-17 درصد از کل مواد ذخیره‌ای، جوانه‌زنی آغاز شد. بررسی تاریخ کشت‌های مختلف نشان داد که این مرحله پس از حدود 90-56 روز پس از گلدهی بود. بر اساس نتایج بدست آمده، تحمل به پسابیدگی در بادام زمینی طی دوره 7 تا 10 روزه و قبل از تجمع کمتر از 50 درصد مواد غذایی ذخیره شده در لپه‌ها شکل می‌گیرد که بسته به تاریخ کاشت و شرایط محیطی بوجود آمده طی نمو بذر متفاوت است.fa_IR
dc.format.extent438
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و انجمن زراعت و اصلاح نباتات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله تولید گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/ejcp.2016.2958
dc.subjectبادام زمینیfa_IR
dc.subjectبذر ارتودکسfa_IR
dc.subjectتاریخ کشتfa_IR
dc.subjectجوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectرسیدگی فیزیولوژیکfa_IR
dc.subjectتکنولوژی بذرfa_IR
dc.titleبررسی قابلیت تحمل به پسابیدگی در بذرهای در حال نمو بادام زمینی (Arachis hypogaea L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentهیات علمیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage89
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد