نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفتاح نیا, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی زاد, طاهرfa_IR
dc.contributor.authorآذرفر, آرشfa_IR
dc.contributor.authorخطیب جو, علیfa_IR
dc.contributor.authorتاسلی, 'گلنارfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:32:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:32:13Z
dc.date.available1399-07-09T10:32:13Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:32:13Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-07-14en_US
dc.date.submitted1394-04-23fa_IR
dc.identifier.citationفتاح نیا, فرشید, محمدی زاد, طاهر, آذرفر, آرش, خطیب جو, علی, تاسلی, 'گلنار. (1394). اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر فرآسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای در جیره‌های حاوی منابع مختلف نشاسته و چربی با روش تولید گاز. نشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگان, 3(3), 37-58.fa_IR
dc.identifier.issn23454253
dc.identifier.issn23454261
dc.identifier.urihttp://ejrr.gau.ac.ir/article_2843.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383607
dc.description.abstractسابقه و هدف<br />اثر اسانس‌های گیاهی بر کینتیک تولید گاز و هضم در آزمایش‌های متعدد بررسی شده است اما پژوهش‌های کمتری در مورد اثر متقابل اسانس‌های گیاهی و نوع سوبسترا در جیره پایه انجام شده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی در جیره‌های حاوی منابع مختلف نشاسته (با سرعت تجزیه متفاوت) و جیره‌های حاوی منابع مختلف چربی برکینتیک تولید گاز و فراسنجه‌های هضم و تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.<br />مواد و روش‌ها<br /> تیمارهای آزمایشی در آزمایش اول شامل: 1- جیره حاوی دانه ذرت، 2- جیره حاوی دانه گندم و جو، 3- تیمار اول با موننسین، 4- تیمار دوم با موننسین، 5- تیمار اول با اسانس آویشن شیرازی و 6- تیمار دوم با اسانس آویشن شیرازی و در آزمایش دوم شامل: 1- جیره حاوی نمک‌های کلسیمی اسیدهای چرب، 2- جیره حاوی روغن سویا، 3- تیمار اول با موننسین، 4- تیمار دوم با موننسین، 5- تیمار اول با اسانس آویشن شیرازی و 6- تیمار دوم با اسانس آویشن شیرازی بودند. تولید گاز جیره‌ها، مقادیر pH، نیتروژن آمونیاکی و گوارش-پذیری ظاهری ماده خشک و گوارش‌پذیری حقیقی ماده آلی اندازه‌گیری گردید. فراسنجه‌های تولید گاز و تخمیر و انرژی قابل متابولیسم برآورد شد. <br />یافته‌ها<br />در هر دو آزمایش اسانس آویشن شیرازی و موننسین باعث کاهش تولید گاز 24 ساعت، پتانسیل تولید گاز، غلظت اسید‌های چرب فرار، نیتروژن آمونیاکی و انرژی قابل متابولیسم جیره‌های آزمایشی در مقایسه با جیره‌های پایه (بدون افزودنی) شدند (05/0>P). نتایج آزمایش اول نشان داد که اسانس آویشن شیرازی و موننسین باعث کاهش نرخ تولید گاز در ساعت، تولید توده میکروبی، گوارش‌پذیری ظاهری ماده خشک و حقیقی ماده آلی در مقایسه با جیره‌های پایه (بدون افزودنی) شدند (05/0>P). افزودن اسانس آویشن شیرازی در مقایسه با موننسین تولید گاز 24 ساعت، گوارش پذیری ظاهری ماده خشک و حقیقی ماده آلی، غلظت کل اسید‌های چرب فرار، پتانسیل تولید گاز، حداکثر میزان تولید گاز در ساعت را کاهش (05/0>P) و نیمه عمر تولید گاز و pH مایع شکمبه را افزایش داد (05/0>P). افزودن اسانس آویشن شیرازی به جیره دارای نشاسته گندم و جو در مقایسه با نشاسته ذرت سبب افزایش تولید گاز، حداکثر میزان تولید گاز، گوارش-پذیری ماده خشک و ماده آلی و تولید توده میکروبی و کاهش بازده تولید توده میکروبی و pH شد (05/0>P). نتایج آزمایش دوم نشان داد که اسانس آویشن شیرازی و موننسین باعث کاهش نیمه عمر تولید گاز، حداکثر میزان تولید گاز در ساعت نسبت به جیره‌های پایه (بدون افزودنی) شدند (05/0>P). افزودن اسانس آویشن شیرازی و موننسین باعث افزایش زمان حداکثر سرعت گاز تولیدی و سرعت تجزیه‌پذیری گردید(05/0>P). افزودن اسانس آویشن شیرازی در مقایسه با موننسین باعث افزایش تولید گاز 24 ساعت، گوارش‌پذیری ظاهری ماده خشک، غلظت کل اسید‌های چرب فرار، سرعت تجزیه‌پذیری، حداکثر میزان تولید گاز در ساعت و افزایش زمان حداکثر سرعت تجزیه‌پذیری ماده آلی شد (05/0>P). افزودن اسانس آویشن شیرازی به جیره دارای نمک‌های کلسیمی اسیدهای چرب در مقایسه با روغن سویا بر فراسنجه‌های تولید گاز و تخمیر شکمبه‌ای اثری نداشت (05/0P>). <br />نتیجه‌گیری<br />در کل اسانس آویشن شیرازی فراسنجه های تخمیر و هضم را تغییر داد و اثرآن با توجه به منبع نشاسته در جیره متفاوت بود.fa_IR
dc.format.extent1049
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پژوهش‌ در نشخوار کنندگانfa_IR
dc.subjectآویشن شیرازیfa_IR
dc.subjectمنبع نشاستهfa_IR
dc.subjectنوع چربیfa_IR
dc.subjectکینتیک تولید گازfa_IR
dc.subjectتغذیه دامfa_IR
dc.titleاثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر فرآسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای در جیره‌های حاوی منابع مختلف نشاسته و چربی با روش تولید گازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمدیر گروه علوم دامی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشدfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاهfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه ایلامfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue3
dc.citation.spage37
dc.citation.epage58


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد