| dc.contributor.author | رزاقی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ولی زاده, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناصریان, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دانش مسگران, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T10:32:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T10:32:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T10:32:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T10:32:11Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-02-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-12-03 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رزاقی, علی, ولی زاده, رضا, ناصریان, عباسعلی, دانش مسگران, محسن. (1394). اثر افزودن ساکارز و دانه آفتابگردان به جیره بر عملکرد شیردهی و الگوی تخمیر شکمبه در گاوهای شیری. نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان, 3(1), 123-143. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 23454253 | |
| dc.identifier.issn | 23454261 | |
| dc.identifier.uri | http://ejrr.gau.ac.ir/article_2409.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/383593 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر برای بررسی اثر افزودن ساکارز به جیره با یا بدون دانه آفتابگردان آسیاب شده بر تخمیر شکمبه و متابولیتهای خونی و عملکرد گاوهای اوایل شیردهی انجام شد. هشت رأس گاو هلشتاین به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین 4×4 تکرار شده به جیرههای آزمایشی شامل 1) جیره با قند پایین (بدون ساکارز یا دانه آفتابگردان)، 2) جیره با قند پایین و 8 درصد دانه آفتابگردان، 3) جیره با قند بالا حاوی 4 درصد ماده خشک ساکارز و 4) جیره با قند بالا حاوی ساکارز با دانه آفتابگردان اختصاص داده شدند. ساکارز و دانه آفتابگردان جایگزین دانه ذرت شد. مصرف ماده خشک، تولید شیر و درصد پروتئین، لاکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. افزودن ساکارز به جیره موجب افزایش غلظت چربی شیر و تولید شیر با 4 درصد چربی شد. هر چند که جیره های آزمایشی اثر معنی داری بر غلظت های نیتروژن آمونیاکی، کل اسیدهای چرب فرار، پروپیونات، بوتیرات، والرات و ایزووالرات نداشت، pH ، استات شکمبه و نسبت استات به پروپیونات با مصرف ساکارز افزایش معنی داری نشان داد. استفاده از 8 درصد دانه آفتابگردان در جیره افزایش غلظت تری گلیسرید و کلسترول پلاسما را در مقایسه با جیره های فاقد دانه روغنی بدنبال داشت. پژوهش حاضر نشان داد که جایگزینی دانه ذرت با ساکارز ممکن است غلظت چربی شیر و تولید شیر با 4 درصد چربی را افزایش داده و الگوی تخمیر شکمبه را در گاوهای شیری تغییر دهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 718 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | fa_IR |
| dc.subject | ساکارز | fa_IR |
| dc.subject | دانه آفتابگردان | fa_IR |
| dc.subject | چربی شیر | fa_IR |
| dc.subject | گاو شیری | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه دام | fa_IR |
| dc.title | اثر افزودن ساکارز و دانه آفتابگردان به جیره بر عملکرد شیردهی و الگوی تخمیر شکمبه در گاوهای شیری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 123 | |
| dc.citation.epage | 143 | |