نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدروگر, حامدfa_IR
dc.contributor.authorفاخری, برتعلیfa_IR
dc.contributor.authorمهدی نژاد, نفیسهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, رحمتfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T10:24:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T10:24:48Z
dc.date.available1399-07-09T10:24:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T10:24:48Z
dc.date.issued2019-09-23en_US
dc.date.issued1398-07-01fa_IR
dc.date.submitted2018-04-10en_US
dc.date.submitted1397-01-21fa_IR
dc.identifier.citationدروگر, حامد, فاخری, برتعلی, مهدی نژاد, نفیسه, محمدی, رحمت. (1398). ارزیابی برخی صفات بیوشیمیایی در چند گونه‌ زراعی و وحشی گندم تحت تنش خشکی. تنش‌های محیطی در علوم زراعی, 12(3), 685-696. doi: 10.22077/escs.2019.1473.1325fa_IR
dc.identifier.issn2228-7604
dc.identifier.issn2383-3084
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2019.1473.1325
dc.identifier.urihttp://escs.birjand.ac.ir/article_1096.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/381155
dc.description.abstractتنش خشکی یک تنش غیرزنده است که به عنوان یکی از عوامل مهم کاهش‌دهنده رشد محصولات کشاورزی در بیشتر نقاط جهان مخصوصاً ایران بوده و منجر به تنش اکسیداتیو می‌شود. به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تنش خشکی بر برخی صفات ویژگی‌های بیوشیمیایی، پژوهشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی زابل به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1395-1396 انجام گرفت. فاکتور اول گونه‌های گندم (تائوشی، اسپلتوئیدز، اورارتو، شبرنگ، بهرنگ، سیستان، ارگ) و فاکتور دوم سطوح آبیاری (90، 70، 50 و 30 درصد ظرفیت زراعی) بودند. نتایج نشان داد که اثر تنش خشکی بر غلظت پروتئین، کلروفیل a، b، کاروتنوئید، آنزیم کاتالاز، سوپر اکسید دیسموتاز، آسکوربات پراکسیداز و مالون دی‌آلدئید تأثیر معنی‌داری داشت. این در حالی است که با افزایش تنش میزان آسکوربات پراکسیداز متغیر بود به‌طوری‌که ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. این وضعیت نشان‌دهنده فعال شدن سیستم آنتی‌اکسیدانی در گونه‌های مختلف گندم برای افزایش تحمل به خشکی است. پروتئین، کلروفیل و کاروتنوئید با افزایش تنش خشکی تا سطح 50 درصد ظرفیت زراعی ابتدا افزایش و با شدیدتر شدن تنش باعث کاهش این مقادیر شد. احتمالا فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی مانع از تجزیه پروتیئن و سایر اجزاسلولی شده است. در این تحقیق رقم شبرنگ نسبت به دیگر ارقام برتری داشت در حالی که کمترین مقادیر مربوط به گونه هگزاپلوئید سیستان بود.fa_IR
dc.format.extent331
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofتنش‌های محیطی در علوم زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofEnvironmental Stresses in Crop Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/escs.2019.1473.1325
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectگونه‌های گندمfa_IR
dc.subjectمالون دی آلدئیدfa_IR
dc.titleارزیابی برخی صفات بیوشیمیایی در چند گونه‌ زراعی و وحشی گندم تحت تنش خشکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مراغهfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue3
dc.citation.spage685
dc.citation.epage696


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد