نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخوشحال دستجردی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorمردانیان, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:47:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:47:04Z
dc.date.available1399-07-09T09:47:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:47:04Z
dc.date.issued2009-08-23en_US
dc.date.issued1388-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-14en_US
dc.date.submitted1395-03-25fa_IR
dc.identifier.citationخوشحال دستجردی, جواد, مردانیان, حسین. (1388). بررسی شرایط محیطی و نیازهای حرارتی کشت پسته در دشت جرقویه سفلی. جغرافیا و برنامه ریزی محیطی, 20(2), 41-64.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5362
dc.identifier.issn2252-0910
dc.identifier.urihttp://gep.ui.ac.ir/article_18436.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/368612
dc.description.abstractبررسی شرایط محیطی و نیازهای حرارتی کشت پسته   در دشت جرقویه سفلی     چکیده   در مطالعات آب و هواشناسی کشاورزی، شناخت ویژگیهای آب و هوایی هر منطقه به منظور بررسی تطابق کشت هر گیاه و پیش بینی احتمال رخدادهای نامطلوب جوّی برای جلوگیری از آسیبهای گیاهی و افزایش راندمان تولید حایز اهمیت است. در این پژوهش، شرایط محیطی و نیازهای حرارتی کشت پسته در دشت جرقویه سفلی اصفهان با روش توصیفی تحلیلی- میدانی برای سالهای 84-1383 بررسی شده است. بدین منظور پس از جمع آوری اطلاعات لازم از منابع و سازمانهای مختلف با احداث یک ایستگاه هواشناسی کشاورزی در باغ پسته، اقدام به دیده بانیهای فنولوژیک و هواشناسی گردید. آنگاه داده های جمع آوری شده با استفاده از برنامه های SPSS و Excel تجزیه و تحلیل آماری گردید. یافته های این تحقیق نشان داد که طول دوره فعالیت بیولوژیک پسته در این منطقه 273 روز است که در این مدت گیاه در مجموع به 6/4234 درجه- روز حرارت در فازهای مختلف نیاز دارد. در این دوره، از میان عناصر آب و هوایی، بارش و تابش می توانند برای گیاه محدودیت ایجاد کنند، اما رطوبت نسبی هوا و نوع خاکها برای آن محدودیتی ایجاد نمی کنند. پیش بینی تاریخ احتمالی آغاز، طول و توسعه هر فاز فنولوژیک و همچنین روبه رو شدن با سرمای بهاره و پیش رس در منطقه از یافته های این تحقیق است.   اگر چه درجه حرارت عنصر شروع کننده و عامل فراینده بیداری و رشد هر گیاه در دوره فعالیت بیولوژیک است، اما همین عامل می تواند باعث توقف و یا نارسا شدن رشد گردد و یا به طور کلی نابودی آن را موجب شود. شناخت درجه حرارتهای لازم و مطلوب در هریک از فازهای فنولوژیک و درجه توسعه هر فاز با توجه به مجموع واحدهای حرارتی کسب شده و نیز آستانه های حداقل و حداکثر محدوده های طاقت گیاه و نیز میزان رطوبت نسبی و آب مورد نیاز آن مسائلی است که باید برای کشت هر گیاه در نظر گرفته شوند. علاوه برآن، ویژگی‌های خاک نیز از موضوع‌هایی است که در بررسیهای محیط باید مدنظر قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent500
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه اصفهانfa_IR
dc.publisherUniversity of Isfahanen_US
dc.relation.ispartofجغرافیا و برنامه ریزی محیطیfa_IR
dc.relation.ispartofGeography and Environmental Planningen_US
dc.subjectواژگان کلیدی: آب و هواشناسی کشاورزیfa_IR
dc.subjectدرجهfa_IR
dc.subjectروزfa_IR
dc.subjectفنولوژیfa_IR
dc.subjectنیازهای حرارتیfa_IR
dc.subjectپستهfa_IR
dc.titleبررسی شرایط محیطی و نیازهای حرارتی کشت پسته در دشت جرقویه سفلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume20
dc.citation.issue2
dc.citation.spage41
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد