نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدریانوش, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorدریانوش, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorمهربانی, داوودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:32:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:32:05Z
dc.date.available1399-07-09T09:32:05Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:32:05Z
dc.date.issued2012-10-22en_US
dc.date.issued1391-08-01fa_IR
dc.identifier.citationدریانوش, فرهاد, دریانوش, فرهاد, مهربانی, داوود. (1391). بررسی تغییرات شاخص های التهابی و آسیب عضلانی در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا 3. نشریه علوم زیستی ورزشی, 4(10), 77-94. doi: 10.22059/jsb.2012.21999fa_IR
dc.identifier.issn20089325
dc.identifier.issn2676-4148
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2012.21999
dc.identifier.urihttps://jsb.ut.ac.ir/article_21999.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363536
dc.description.abstractیکی از وظایف مهم سیستم ایمنی، تولید اجزای محلول یا سلولی است که بدن را در برابر هرگونه التهابی حفاظت می کند. هدف از این تحقیق، بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی اینترلوکین-17 (IL-17) ، پروتئین واکنشگر سی ( (CRP و کراتین فسفو کیناز(CPK) در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا 3 است. به این منظور 170سر موش نر از نژاد سوری با میانگین سنی 2 ماه و میانگین وزنی 1±35 گرم انتخاب شدند. در ابتدا 10 سر از موش ها به منظور تعیین مقادیر پیش آزمون متغیرها کشته شده و بقیة موش ها به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (40 سر)، مکمل (40سر)، تمرین (40 سر) و مکمل – تمرین (40سر) تقسیم شدند. هر روز به مدت 8 هفته مقدار 2/0 میلی لیتر(g/ 0.06 mlوزن بدن) روغن ماهی (امگا-3) که حاوی DHA وEPA بود، بوسیلة گاواژ به موش های دو گروه مکمل و مکمل - تمرین خورانده شد. برنامة تمرینی حیوانات به مدت 8 هفته و پنج جلسه در هفته روی تردمیل حیوانات انجام گرفت. در پایان هشت هفته، تفاوت معناداری در سطوح پلاسمایی متغیرهای IL-17، CRP و CPK در گروه های کنترل، مکمل، تمرین و تمرین – مکمل مشاهده شد (05/0 p<) و مشخص شد مقدار IL-17 در گروه کنترل با دیگر گروه ها، گروه تمرینی با گروه مکمل و گروه مکمل با گروه مکمل- تمرین تفاوت معناداری دارند. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد فعالیت ورزشی سطوح عوامل التهابی را افزایش می دهد، اما با مصرف مکمل امگا 3 ، میزان این عوامل التهابی تغییر پیدا می کند، هر چند تاثیر مصرف این مکمل بر این عوامل متفاوت بود.fa_IR
dc.format.extent276
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علوم زیستی ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sport Biosciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2012.21999
dc.subjectالتهابfa_IR
dc.subjectاینترلوکین- 17fa_IR
dc.subjectورزش هوازیfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات شاخص های التهابی و آسیب عضلانی در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا 3fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه شیراز-کارشناس ارشدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شیراز-دکتریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیرازfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue10
dc.citation.spage77
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد