نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزایی, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, صادقfa_IR
dc.contributor.authorروزبهانی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorقادری, افشینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:17:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:17:38Z
dc.date.available1399-07-09T09:17:38Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:17:38Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-10en_US
dc.date.submitted1395-07-19fa_IR
dc.identifier.citationمیرزایی, محمد مهدی, قربانی, صادق, روزبهانی, آرش, قادری, افشین. (1398). تأثیر تنش خشکی، کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis L.). مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 11(36), 56-77.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5958
dc.identifier.urihttp://www.jpec.ir/article_665088.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358732
dc.description.abstractگیاهان دارویی از اهمیت بالایی در تأمین بهداشت و سلامت جامعه برخوردارند. به منظور بررسی اثر تنش خشکی و کودهای بیولوژیک بر عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی گاوزبان، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال 1393 اجرا شد. عامل اصلی شامل تنش خشکی در چهار سطح، تنش در مرحله ساقه رفتن (رویشی)، تنش در مرحله گلدهی (زایشی)، تنش در مرحله رویشی+ زایشی و آبیاری کامل (شاهد) بود. تنش خشکی با یک مرحله قطع آبیاری در مرحله مورد نظر اعمال گردید. عامل کودی (کود شیمیایی: اوره و فسفات آمونیوم، کود بیولوژیک: نیتروکسین و بیوفسفات) به عنوان عامل فرعی شامل سه سطح : مصرف 100 درصد کودهای شیمیایی، کاربرد 50 درصد کودهای شیمیایی + کود بیولوژیک و کاربرد 25 درصد کود شیمیایی + کود بیولوژیک بود. تنش خشکی تأثیر معنی‌داری بر درصد موسیلاژ و عملکرد گل داشت اما بر عملکرد اسانس تاثیر معنی‌داری نداشت. بیشترین درصد موسیلاژ با میانگین 35/6 درصد، در تیمار تنش خشکی در هر دو مرحله زایشی+رویشی به دست آمد. بیشترین و کمترین عملکرد گل در تیمار شاهد و تیمار تنش در هر دو مرحله زایشی+رویشی به ترتیب با میانگین‌های 450 و 364 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. تنش خشکی باعث افزایش درصد اسانس شد و تنش در مرحله زایشی اثر بیشتری در افزایش درصد اسانس داشت.fa_IR
dc.format.extent281
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Ecophysiologyen_US
dc.subjectواژه های کلیدی: بیوفسفاتfa_IR
dc.subjectنیتروکسینfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectموسیلاژfa_IR
dc.titleتأثیر تنش خشکی، کودهای شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی گاوزبان (Borago officinalis L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد رودهنfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد رودهنfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد رودهنfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد رودهنfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue36
dc.citation.spage56
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد