| dc.contributor.author | ممتازی, فرحناز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:17:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:17:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:17:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:17:32Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-03-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ممتازی, فرحناز. (1397). بررسی اثر آللوپاتی بقایای آفتابگردان بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم و کلزا. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 10(34), 260-264. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5958 | |
| dc.identifier.uri | http://www.jpec.ir/article_663530.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358700 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر آللوپاتی بقایای آفتابگردان بر جوانه زنی و رشدگیاهچه کندم وکلزا آزمایشی درسال 1395 درشیراز انجام شد. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد و طی آن غلظتهای صفر (شاهد )، 25، 50، 75 و100 درصد عصاره آفتابگردان روی دو رقم گندم (پیشتاز و داراب2) و دو رقم کلزا ( طلایه و الایت) مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که عصاره بقایای آفتابگردان تأثیر معنی داری بر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقچه در هر دو گیاه گندم و کلزا داشت. تمام صفات با افزایش غلظت عصاره روند کاهشی نشان دادند ولی بین شاهد و غلظت عصاره %25 در گندم و کلزا تفاوت معنی داری مشاهده نشد. درکلزا بین عصارههای %75- %100 نیز تفاوت معنی داری وجودنداشت به طوری که در این دو غلظت هیچگونه جوانه زنی روی نداد. در بین دو رقم گندم رقم داراب 2 و در بین دور رقم کلزا رقم طلایه تا حدودی حساسیت بیشتری نسبت به عصاره بقایای گندم نشان دادند.در مجموع نتایج این پژوهش حاکی از وجود اثرات بازدارنده در بقایای آفتابگردان است و این موضوع می تواند در مدیریت علفهای هرز مورد استفاده قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Ecophysiology | en_US |
| dc.subject | آللوپاتی | fa_IR |
| dc.subject | بقایا | fa_IR |
| dc.subject | آفتابگردان | fa_IR |
| dc.subject | عصاره آبی | fa_IR |
| dc.subject | جوانه زنی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر آللوپاتی بقایای آفتابگردان بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم و کلزا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | آموزش و پرورش استان فارس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 34 | |
| dc.citation.spage | 260 | |
| dc.citation.epage | 264 | |