| dc.contributor.author | هاشم آبادی, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, ریحانه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:17:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:17:13Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:17:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:17:13Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-12-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-10-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هاشم آبادی, داود, محمدی, ریحانه. (1396). بهبود عمر گلجایی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida) با کاربرد ساکارز، عسل و اسید سیتریک. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 9(29), 204-218. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5958 | |
| dc.identifier.uri | http://www.jpec.ir/article_597311.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358594 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی برهمکنش ساکارز، عسل و اسید سیتریک روی عمر گلجایی گل بریده آلسترومریا آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار و 15 تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل قند در 5 سطح (بدون قند، ساکارز 2 و 4 درصد، عسل 2 و 4 درصد) و اسید سیتریک در 3 سطح (0 و 200 ،400 میلی گرم در لیتر) بودند. تیمار عسل 2 درصد در 400 میلیگرم در لیتر اسید سیتریک با 7/18 روز بیشترین عمر گلجایی را به خود اختصاص داد که نسبت به شاهد (84/9 روز) 83/8 روز ماندگاری این گل بریده را افزایش داد. کمترین باکتری محلول گلجا (Log 10 CFU ml-1 66/3) و کمترین مقدار مالوندیآلدئید (30/11 نانومول در هر گرم وزن تر) در گلهای تیمار شده با عسل 2 درصد در 400 میلی گرم در لیتر اسید سیتریک مشاهده شد. تیمار شاهد با 72/48 نانو لیتر در لیتر در ساعت در هر گرم وزن تر بیشترین مقدار اتیلن را داشت. کمترین مقدار اتیلن نیز به تیمارهای 200 و 400 میلی گرم در لیتر اسید سیتریک در شرایط بدون قند، ساکارز 4 درصد در 400 میلیگرم در لیتر اسید سیتریک و عسل 4 درصد در شرایط بدون اسید سیتریک اختصاص داشت. نتایج حاصل بیانگر آن بود که استفاده از عسل (2%) و اسید سیتریک (400 میلیگرم در لیتر) با کاهش باکتری محلول گلجا، مالوندیآلدئید و تولید اتیلن، پژمردگی گلها را به تاخیر میاندازد. بنابراین تیمار گلهای بریده با این ترکیبات جهت حفظ ماندگاری گلهای بریده آلسترومریا توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 357 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Ecophysiology | en_US |
| dc.subject | اسید آلی | fa_IR |
| dc.subject | عسل | fa_IR |
| dc.subject | عمر پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.title | بهبود عمر گلجایی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida) با کاربرد ساکارز، عسل و اسید سیتریک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 29 | |
| dc.citation.spage | 204 | |
| dc.citation.epage | 218 | |