نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیدان, سیدمحسنfa_IR
dc.contributor.authorقدمی فیروزآبادی, علیfa_IR
dc.contributor.authorدهقانی سانیج, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:56:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:56:41Z
dc.date.available1399-07-09T08:56:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:56:41Z
dc.date.issued2018-10-23en_US
dc.date.issued1397-08-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-27en_US
dc.date.submitted1396-08-05fa_IR
dc.identifier.citationسیدان, سیدمحسن, قدمی فیروزآبادی, علی, دهقانی سانیج, حسین. (1397). بررسی عوامل موثر بر ارتقا بهرهوری آب محصولات زراعی در استان همدان. نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 12(4), 775-787.fa_IR
dc.identifier.issn2008-7942
dc.identifier.issn2676-6884
dc.identifier.urihttp://idj.iaid.ir/article_79354.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351616
dc.description.abstractبا توجه به بحران آب در کشور و بیش­ترین مصرف آب در بخش کشاورزی، لزوم استفاده بهینه از منابع آب در این بخش ضروری به­نظر می رسد. بنابراین انجام پژوهش­های اقتصادی در زمینه تحلیل و تعیین بهره­وری عوامل تولید و تخصیص بهینه آن­ها در زیر بخش­های مختلف کشاورزی لازم است. هدف از این تحقیق، تعیین و ارزیابی میزان بهره­وری آب برای هر یک از محصولات عمده زراعی و ارایه راهکارهایی برای ارتقا وضعیت فعلی آن است. اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق به صورت داده­های مقطعی از کشاورزان منطقه و با روش نمونه­گیری تصادفی به­وسیله تکمیل پرسش­نامه و مصاحبه با کشاورزان جمع­آوری شد. متناسب با هدف تحقیق از شاخص بهره­وری فیزیکی آب، CPD استفاده شد. به منظور شناسایی و استخراج ابعاد بهره­وری آب از روش تحلیـل عـاملی اکتشـافی و تاییدی استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد، که هفت عامل شامل فنی و مدیریتی، زراعی، فیزیکی، نهادی، بازار، فردی و اجتماعی به­عنوان ابعاد مهم بهره­وری آب، در قالب 45 موضوع قابل بیان است. این عوامل 97/78 درصد از واریانس کل بهره­وری آب را در مزارع کشاورزی استان همدان تبیین می­کند. از میان این عوامل مولفه فنی، مدیریتی و زراعی مهم­ترین عامل شناخته شد. به نحوی که عامل اول و دوم به­ترتیب 67/16 و 92/15 درصد از کل واریانس بهره­وری آب را به خود اختصاص داد. ایجاد رابطـه­ی رگرسـیونی بین عوامل تاثیرگذار و میزان بهره­وری نشان داد، یک واحد تغییر در انحراف معیار عوامل مدیریتی، فنی و زراعی باعـث مـی­شـود انحـراف معیـار میزان بهره­وری آب به­ترتیـب بـه انـدازه­ی 435/0 و 342/0 تغییر پیدا کند. که حاکی از بیش­ترین تاثیر این دو عامل بر میزان افزایش بهره­وری است.fa_IR
dc.format.extent824
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Irrigation & Drainageen_US
dc.subjectبهره‌وری آبfa_IR
dc.subjectتحلیل عاملیfa_IR
dc.subjectرگرسیونfa_IR
dc.subjectمدیریتیfa_IR
dc.titleبررسی عوامل موثر بر ارتقا بهرهوری آب محصولات زراعی در استان همدانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پژوهشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage775
dc.citation.epage787


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد