نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorواله قوژدی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorبیگی بیدگلی, سید رضا حسنfa_IR
dc.contributor.authorسعیدی‌راد, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorکیانمهر, محمد حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:53:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:53:58Z
dc.date.available1399-07-09T08:53:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:53:58Z
dc.date.issued2010-11-22en_US
dc.date.issued1389-09-01fa_IR
dc.date.submitted2009-11-16en_US
dc.date.submitted1388-08-25fa_IR
dc.identifier.citationواله قوژدی, هادی, بیگی بیدگلی, سید رضا حسن, سعیدی‌راد, محمد حسین, کیانمهر, محمد حسین. (1389). تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 11(3), 41-54.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4000
dc.identifier.issn2476-4019
dc.identifier.urihttp://idser.aeri.ir/article_102307.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350731
dc.description.abstractمقاومت برشی، انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح، همچنین نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل­ پارامترهایی مهم در طراحی و توسعة مکانیزم­های برداشت هستند.  در این تحقیق تأثیر سرعت برش و زاویة تیزی تیغه بر مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقة زعفران(<em>Crocus sativus</em> L.)  در رطوبت­های مختلف برش تعیین شد.  تأثیر سرعت کندن گل و سطوح مختلف سن گیاه بر نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل زعفران نیز بررسی شد.  آزمایش­ها روی نمونه­های جمع­آوری شده از مزارع شهرستان کاشمر با استفاده از دستگاه کشش- فشار مواد بیولوژیک اجرا شد.  تحلیل داده­ها با استفاده از آزمایش­های فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد.  نتایج نشان داد که اثر زاویة تیزی و سرعت برش بر مقاومت برشی و انرژی مورد نیاز برای برش به ازای واحد سطح در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار است ولی اثر متقابل این عوامل معنی­دار نیست.  با افزایش زاویة تیزی از 17 به 24 درجه، مقاومت برشی از 130/0 به 190/0 مگاپاسکال و انرژی لازم به ازای واحد سطح برای برش ساقه از 305/0 به 443/0 میلی ژول بر میلی­متر مربع افزایش <br /> می­یابد.  با افزایش سرعت برش از 20 به 200 میلی­متر بر دقیقه میانگین مقاومت برشی از 179/0 به 158/0 مگاپاسکال و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقة گل از 467/0 به 340/0 میلی ژول بر میلی­متر مربع کاهش می­یابد.  با افزایش بیشتر سرعت برش (از 200 به 500 میلی­متر بر دقیقه)، مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش کاهش پیدا <br /> نمی­کند و بنابراین زاویة تیزی 17 درجه و سرعت برش 200 میلی­متر بر دقیقه برای برش ساقه زعفران توصیه می­شود.  نتایج همچنین نشان می­دهد که با افزایش سرعت کندن از 50 تا 500 میلی­متر بر دقیقه، میانگین نیروی کندن از 339/0 به 459/0 نیوتن و مقاومت کششی از 169/0 به 229/0 مگاپاسکال و انرژی مصرفی به ازای واحد سطح از 473/0 به 914/1 میلی­ژول بر میلی­متر مربع افزایش می­یابد، اما اثر سن گیاه بر نیروی کندن، مقاومت کششی، و انرژی لازم برای کندن گل به ازای واحد سطح معنی­دار نیست.  داده­های به دست آمده از این تحقیق در طراحی و توسعة مکانیزم­های برداشت زعفران کاربرد دارد.fa_IR
dc.format.extent406
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Engineering Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشیfa_IR
dc.relation.ispartofIrrigation and Drainage Structures Engineering Researchen_US
dc.subjectبرداشتfa_IR
dc.subjectزعفرانfa_IR
dc.subjectمقاومت برشیfa_IR
dc.subjectنیروی کندنfa_IR
dc.titleتعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضویfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage41
dc.citation.epage54


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد