نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدری سلطان آبادی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorملک, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorقزوینی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorشاکر, محمدfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی‌زاده, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:53:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:53:55Z
dc.date.available1399-07-09T08:53:55Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:53:55Z
dc.date.issued2010-05-22en_US
dc.date.issued1389-03-01fa_IR
dc.date.submitted2009-05-02en_US
dc.date.submitted1388-02-12fa_IR
dc.identifier.citationحیدری سلطان آبادی, محسن, ملک, سعید, قزوینی, حمیدرضا, شاکر, محمد, هدایتی‌زاده, مهدی. (1389). تعیین میزان شکست سه رقم برنج در سیستم‌های تبدیل سایشی و مالشی در رطوبت‌های مختلف. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 11(1), 67-84.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4000
dc.identifier.issn2476-4019
dc.identifier.urihttp://idser.aeri.ir/article_102289.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350718
dc.description.abstractیکی از روش­­­­­­­های نیل به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی نظیر برنج، کاهش ضایعات آنهاست. عوامل زیادی در ایجاد ضایعات کمی و کیفی برنج نقش دارند که از آن جمله می­توان روش تبدیل شلتوک به برنج سفید و میزان رطوبت زمان تبدیل را نام برد.  هدف از این تحقیق، مقایسة عملکرد سفیدکن­های سایشی و تیغه­ای (مالشی) از نظر درصد شکستگی و درجة سفیدشدگی ارقام مختلف برنج بود.  همچنین رطوبت مناسب تبدیل این ارقام در هر یک از سیستم­های یاد شده به دست آمد.  به این منظور آزمایشی فاکتوریل بر پایة بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد که در آن از سه رقم شلتوک سرخه، سازندگی و طارم در چهار سطح رطوبت 8 ،10، 12 و 14درصد (بر پایه تر)، خشک و در دو سیستم تیغه­ای و سایشی مدرن به برنج سفید تبدیل شد.  در هر تیمار، درصد شکستگی برنج و درجۀ سفید شدگی و نیز ظرفیت کاری و میزان توان مصرفی هر سیستم اندازه­گیری شد.  نتایج نشان داد اثر ساده رقم، نوع سفیدکن، و رطوبت تبدیل همچنین و اثر متقابل آنها در سطح آماری یک درصد بر درصد شکستگی و درجۀ سفید شدگی معنی­دار است.  بر این اساس، رقم سرخه کمترین و طارم بیشترین میزان شکستگی برنج را دارا بود.  همچنین میانگین شکستگی و سفیدشدگی در سفیدکن سایشی به صورت معنی­دار کمتر از نوع تیغه­ای بود.  رطوبت 14 درصد بیشترین شکستگی و کمترین سفید شدگی برنج را داشت.  بررسی اثر متقابل رقم و رطوبت در دو سیستم سایشی و تیغه­ای بر میزان شکستگی و سفیدشدگی برنج نشان داد که مناسب­ترین رطوبت تبدیل در سیستم سایشی برای ارقام سرخه، سازندگی و طارم به ترتیب 10، 12 و 10 درصد و در سیستم تیغه­ای به ترتیب 10، 12 و 12درصد و ظرفیت کاری و میزان توان مصرفی در سیستم سایشی به ترتیب 7/1 و 43/3 برابر سیستم تیغه­ای است.fa_IR
dc.format.extent326
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Engineering Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشیfa_IR
dc.relation.ispartofIrrigation and Drainage Structures Engineering Researchen_US
dc.subjectتبدیل برنجfa_IR
dc.subjectدرصد شکستگی برنجfa_IR
dc.subjectرطوبت تبدیل برنجfa_IR
dc.subjectسفیدکن تیغه‌‌ایfa_IR
dc.subjectسفیدکن سایشیfa_IR
dc.titleتعیین میزان شکست سه رقم برنج در سیستم‌های تبدیل سایشی و مالشی در رطوبت‌های مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارسfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1
dc.citation.spage67
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد