نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorساکی, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorحقیقت, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorیوسفی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorمنافی, میلادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:49Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:49Z
dc.date.issued2015-09-23en_US
dc.date.issued1394-07-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-01en_US
dc.date.submitted1393-08-10fa_IR
dc.identifier.citationساکی, علی اصغر, حقیقت, مجتبی, یوسفی, اعظم, منافی, میلاد. (1394). تأثیرات اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به سندروم آسیت در جوجه‌های گوشتی. علوم دامی ایران, 46(3), 325-334. doi: 10.22059/ijas.2015.56426fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.56426
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_56426.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343896
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به آسیت، آزمایشی با استفاده از 136 قطعه جوجه خروس با 2 تیمار و 4 تکرار و 17 جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارها شامل 1. جیرۀ دارای 4 درصد روغن سویا (نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 برابر 112/0) و 2. جیره‌ای با 5/5 درصد روغن طیور (نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 برابر 201/0) بود. به منظور القای آسیت از بیست‌و‌یکمین روز دمای سالن به 1±15 درجۀ سانتی‌گراد کاهش یافت. در روز بیست‌ویکم و چهل‌وهشتم پرورش از 2 پرنده در هر تکرار خون‌گیری شد. در 42 و 48 روزگی از هر تکرار دو پرنده کشتار شد و بعد از خارج‌کردن قلب، کبد و سرخرگ ششی، نسبت بطن راست به کل بطن‌ها به دست آمد. نتایج نشان داد که جیرۀ حاوی 5/5 درصد روغن طیور ویسکوزیتۀ خون را به‌طور معناداری کاهش داده است (05/0P<) اما مقدار تیروکسین، دمای مقعد و فعالیت آنزیم گلوتامات دهیدروژناز که نشان‌دهندۀ افزایش سرعت متابولیسم است، در تیمار دارای 5/5 درصد روغن طیور افزایش یافت (05/0P<). از طرفی مالون‌دی‌آلدئید به‌عنوان شاخص استرس اکسیداتیو در تیمار دارای 5/5 درصد روغن طیور افزایش یافت (05/0P<). نتایج نشان داد روغن طیور با نسیت بالای اسید چرب امگا 3 به امگا 6 نتوانسته است تلفات ناشی از آسیت را در مقایسه با روغن سویا کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent595
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.56426
dc.subjectآسیتfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectاسید چرب امگا 3fa_IR
dc.subjectاسید چرب امگا 6fa_IR
dc.subjectجوجۀ گوشتیfa_IR
dc.subjectمالون‌دی‌آلدئیدfa_IR
dc.titleتأثیرات اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به سندروم آسیت در جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق دکتری تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق دکتری تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشگاه ملایرfa_IR
dc.citation.volume46
dc.citation.issue3
dc.citation.spage325
dc.citation.epage334
nlai.contributor.orcid0000-0002-8067-4739


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد