| dc.contributor.author | ساکی, علی اصغر | fa_IR | 
| dc.contributor.author | حقیقت, مجتبی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | یوسفی, اعظم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | منافی, میلاد | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:49Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:49Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:49Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:49Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-09-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-11-01 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-08-10 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | ساکی, علی اصغر, حقیقت, مجتبی, یوسفی, اعظم, منافی, میلاد. (1394). تأثیرات اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به سندروم آسیت در جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران, 46(3), 325-334. doi: 10.22059/ijas.2015.56426 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-4773 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7949 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.56426 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_56426.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343896 |  | 
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به آسیت، آزمایشی با استفاده از 136 قطعه جوجه خروس با 2 تیمار و 4 تکرار و 17 جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارها شامل 1. جیرۀ دارای 4 درصد روغن سویا (نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 برابر 112/0) و 2. جیرهای با 5/5 درصد روغن طیور (نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6 برابر 201/0) بود. به منظور القای آسیت از بیستویکمین روز دمای سالن به 1±15 درجۀ سانتیگراد کاهش یافت. در روز بیستویکم و چهلوهشتم پرورش از 2 پرنده در هر تکرار خونگیری شد. در 42 و 48 روزگی از هر تکرار دو پرنده کشتار شد و بعد از خارجکردن قلب، کبد و سرخرگ ششی، نسبت بطن راست به کل بطنها به دست آمد. نتایج نشان داد که جیرۀ حاوی 5/5 درصد روغن طیور ویسکوزیتۀ خون را بهطور معناداری کاهش داده است (05/0P<) اما مقدار تیروکسین، دمای مقعد و فعالیت آنزیم گلوتامات دهیدروژناز که نشاندهندۀ افزایش سرعت متابولیسم است، در تیمار دارای 5/5 درصد روغن طیور افزایش یافت (05/0P<). از طرفی مالوندیآلدئید بهعنوان شاخص استرس اکسیداتیو در تیمار دارای 5/5 درصد روغن طیور افزایش یافت (05/0P<). نتایج نشان داد روغن طیور با نسیت بالای اسید چرب امگا 3 به امگا 6 نتوانسته است تلفات ناشی از آسیت را در مقایسه با روغن سویا کاهش دهد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 595 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.56426 |  | 
| dc.subject | آسیت | fa_IR | 
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR | 
| dc.subject | اسید چرب امگا 3 | fa_IR | 
| dc.subject | اسید چرب امگا 6 | fa_IR | 
| dc.subject | جوجۀ گوشتی | fa_IR | 
| dc.subject | مالوندیآلدئید | fa_IR | 
| dc.title | تأثیرات اسیدهای چرب غیراشباع بر ابتلا به سندروم آسیت در جوجههای گوشتی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی  تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق دکتری تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق دکتری تغذیۀ طیور، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، دانشگاه ملایر | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 46 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 325 |  | 
| dc.citation.epage | 334 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-8067-4739 |  |