نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزاغری, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorبوربور, سارهfa_IR
dc.contributor.authorرضائی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorتیموری یانسری, اسداللهfa_IR
dc.contributor.authorریاحی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:33Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:33Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:33Z
dc.date.issued2010-05-22en_US
dc.date.issued1389-03-01fa_IR
dc.identifier.citationزاغری, مجتبی, بوربور, ساره, رضائی, منصور, تیموری یانسری, اسدالله, ریاحی, محمد. (1389). اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه‌های گوشتی. علوم دامی ایران, 41(1)fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_21017.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343816
dc.description.abstractهدف از این پژوهش بررسی اثر محاسبه مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز در تنظیم جیره جوجه‌های گوشتی و تاثیر آن بر عملکرد و هزینه تولید بود. در این آزمایش تعداد 640 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، تا سن 49 روزگی بر روی بستر پرورش یافتند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (2×4) با چهار نوع جیره و دو جنس در چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جیره‎های آزمایشی بر پایه ذرت و سویا و از نظر میزان انرژی و پروتئین کاملاً یکسان در نظر گرفته شدند. جیره‎های آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد فاقد آنزیم؛ 2) جیره شاهد + 500 واحد آنزیم فیتاز در هر کیلوگرم جیره؛ 3) جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که 50 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود؛ 4) جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که100 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود. افزایش وزن بدن، میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد (10-29 روزگی)، دوره پایانی (49-29 روزگی) و در کل دوره (10-49 روزگی) به طور جداگانه اندازه‎گیری شد. در پایان آزمایش درصد اجزاء لاشه، درصد خاکستر استخوان انگشت پا، درصد کلسیم و فسفر موجود در خاکستر استخوان و همچنین غلظت فسفر موجود در سرم خون اندازه‎گیری شد. در مقایسه صفات وزن بدن در پایان دوره، ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد و پایانی، درصد لاشه و اجزاء آن (درصد سینه، درصد ران و درصد چربی حفره بطنی) و همچنین غلظت فسفر در سرم خون تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0‌(P>، اما در مورد درصد خاکستر و درصد کلسیم و فسفر خاکستر استخوان انگشت پا اختلاف معنی‎داری بین میانگین تیمارهای مختلف مشاهده شد (05/0(P<. میانگین شاخص تولید در تیمارهای مختلف تفاوت معنی‎داری نداشت (05/0(P> و با افزودن آنزیم به جیره هزینه خوراک جهت تولید هر کیلوگرم وزن زنده کاهش یافت، لذا چنین استنتاج می‎شود که افزودن آنزیم فیتاز در جیره موجب بهبود عملکرد و تصحیح مواد مغذی معادل آن در تنظیم جیره نیز موجب عدم تفاوت عملکرد با گروه کنترل و کاهش هزینه‌های تولید خواهد شد.fa_IR
dc.format.extent204
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.subjectجوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectفیتازfa_IR
dc.subjectمعادل مواد مغذیfa_IR
dc.titleاثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume41
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد