| dc.contributor.author | زاغری, مجتبی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | بوربور, ساره | fa_IR | 
| dc.contributor.author | رضائی, منصور | fa_IR | 
| dc.contributor.author | تیموری یانسری, اسدالله | fa_IR | 
| dc.contributor.author | ریاحی, محمد | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:33Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:33Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:33Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:33Z |  | 
| dc.date.issued | 2010-05-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1389-03-01 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | زاغری, مجتبی, بوربور, ساره, رضائی, منصور, تیموری یانسری, اسدالله, ریاحی, محمد. (1389). اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران, 41(1) | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-4773 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7949 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_21017.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343816 |  | 
| dc.description.abstract | هدف از این پژوهش بررسی اثر محاسبه مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز در تنظیم جیره جوجههای گوشتی و تاثیر آن بر عملکرد و هزینه تولید بود. در این آزمایش تعداد 640  قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، تا سن 49 روزگی بر روی بستر پرورش یافتند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل (2×4) با چهار نوع جیره و دو جنس در چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی بر پایه ذرت و سویا و از نظر میزان انرژی و پروتئین کاملاً یکسان در نظر گرفته شدند. جیرههای آزمایشی شامل:
1) جیره شاهد فاقد آنزیم؛ 2) جیره شاهد + 500 واحد آنزیم فیتاز در هر کیلوگرم جیره؛
3) جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که 50 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود؛ 4) جیره حاوی 500 واحد آنزیم فیتاز که100 درصد مواد مغذی معادل آنزیم در تنظیم جیره محاسبه شده بود. افزایش وزن بدن، میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد (10-29 روزگی)، دوره پایانی (49-29 روزگی) و در کل دوره (10-49 روزگی) به طور جداگانه اندازهگیری شد. در پایان آزمایش درصد اجزاء لاشه، درصد خاکستر استخوان انگشت پا، درصد کلسیم و فسفر موجود در خاکستر استخوان و همچنین غلظت فسفر موجود در سرم خون اندازهگیری شد. در مقایسه صفات وزن بدن در پایان دوره، ضریب تبدیل غذایی در دوره رشد و پایانی، درصد لاشه و اجزاء آن (درصد سینه، درصد ران و درصد چربی حفره بطنی) و همچنین غلظت فسفر در سرم خون تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0(P>، اما در مورد درصد خاکستر و درصد کلسیم و فسفر خاکستر استخوان انگشت پا اختلاف معنیداری بین میانگین تیمارهای مختلف مشاهده شد (05/0(P<. میانگین شاخص تولید در تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری نداشت (05/0(P> و با افزودن آنزیم به جیره هزینه خوراک جهت تولید هر کیلوگرم وزن زنده کاهش یافت، لذا چنین استنتاج میشود که افزودن آنزیم فیتاز در جیره موجب بهبود عملکرد و تصحیح مواد مغذی معادل آن در تنظیم جیره نیز موجب عدم تفاوت عملکرد با گروه کنترل  و کاهش هزینههای تولید خواهد شد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 204 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US | 
| dc.subject | جوجههای گوشتی | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد | fa_IR | 
| dc.subject | فیتاز | fa_IR | 
| dc.subject | معادل مواد مغذی | fa_IR | 
| dc.title | اثر تصحیح مواد مغذی معادل آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجههای گوشتی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.citation.volume | 41 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  |