اثر تیمار حرارتی و سطوح مختلف کنجاله کلزا بر عملکرد مرغهای تخمگذار
| dc.contributor.author | زاغری, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیاح زاده, هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری اروری, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظافتی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن آبادی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهیر, محمد حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | گایکانی, روح اله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:30Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:30Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:31Z | |
| dc.date.issued | 2009-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-09-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زاغری, مجتبی, سیاح زاده, هادی, جعفری اروری, علیرضا, نظافتی, سمیه, حسن آبادی, احمد, شهیر, محمد حسین, گایکانی, روح اله. (1388). اثر تیمار حرارتی و سطوح مختلف کنجاله کلزا بر عملکرد مرغهای تخمگذار. علوم دامی ایران, 40(3) | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_20807.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343801 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور بررسی اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله سویا با کنجاله کلزا با اعمال تیمار حرارتی خشک، اتوکلاو و بدون حرارت انجام شد. در این آزمایش از تعداد 240 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن (LSL) که در سن 54 هفتگی بر اساس درصد تولید و وزن بدن تقریباً یکسان انتخاب شده بودند به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار استفاده شد. فاکتورها عبارت بودند از 3 سطح جایگزینی کنجاله کلزا (33، 66 و 100 درصد) به جای کنجاله سویا (بر اساس درصد پروتئین خام) و سه تیمار حرارتی کنجاله کلزا 1- بدون حرارت 2- حرارت خشک (80 درجه سانتیگراد/30 دقیقه) 3- اتوکلاو (120 درجه سانتی گراد/30 دقیقه). آزمایش در سه دوره 28 روزه انجام شد. مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی به ازای هر مرغ در روز، واحد هاو ، رنگ زرده، وزن مخصوص تخم مرغ، درصد پوسته، ضخامت پوسته، درصد وزن کبد و پانکراس، تغییرات وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک، فراسنجههای خونی (غلظت هورمونهایT3 وT4 و آنزیم آلکالین فسفاتاز) برای ارزیابی امکان جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا با و بدون اعمال تیمار حرارتی اندازهگیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف خوراک، گرم تخم مرغ تولیدی به ازای هر مرغ در روز، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل خوراک، واحد هاو، وزن مخصوص تخم مرغ و ضخامت پوسته تحت تاثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا، حرارت و اثر متقابل آنها قرار نگرفتند. درصد تولید، درصد وزن پانکراس و رنگ زرده تحت تاثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا قرار گرفتند (05/0P<). با جایگزینی کنجاله کلزا در سطوح 33، 66 و 100 درصد به جای کنجاله سویا درصد تولید تخم مرغ در کل دوره به ترتیب 43/90، 66/89 و 01/88 درصد بود. درصد وزن کبد تحت تاثیر تیمار حرارتی قرار گرفت (05/0P<). درصد پوسته تخم مرغ تحت تاثیر اثر متقابل حرارت × کنجاله قرار گرفت (01/0P<). تغییرات هورمونهای تیروئیدی و آنزیم آلکالین فسفاتاز خون تحت تاثیر سطوح کلزا در خوراک، تیمار حرارتی و اثر متقابل این دو عامل معنیدار نبود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 229 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.subject | تیمار حرارتی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | کنجاله کلزا | fa_IR |
| dc.subject | مرغ تخمگذار | fa_IR |
| dc.title | اثر تیمار حرارتی و سطوح مختلف کنجاله کلزا بر عملکرد مرغهای تخمگذار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 40 | |
| dc.citation.issue | 3 |




