| dc.contributor.author | دادخواه, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نهضتی, غلامعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ژندی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اماموردی, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:09Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:09Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-01-26 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-11-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دادخواه, فاطمه, نهضتی, غلامعلی, ژندی, مهدی, اماموردی, مجتبی. (1395). ارزیابی رقیق کننده های مختلف دست ساز منی برای بهبود کیفیت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد. علوم دامی ایران, 47(3), 329-335. doi: 10.22059/ijas.2016.59788 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59788 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_59788.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343686 | |
| dc.description.abstract | هدف از انجام این پژوهش، گردآوری، انجماد اسپرم زنبورعسل <em>Apis mellifera</em> و ارزیابی چندین رقیقکننده برای بهبود کیفیت اسپرم پس از انجماد- ذوب برای نخستین بار در ایران بود. گردآوری اسپرم از زنبورهای نر بالغ انجام شد. از سه رقیقکنندۀ مختلف که رقیقکنندۀ اول شامل بافر و زردۀ تخممرغ (TEY)، رقیقکنندۀ دوم بافر و 5/0 درصد لستین سویا (TSL0.5) و رقیقکنندۀ سوم بافر و 2 درصد لستین سویا (TSL2)، استفاده شد. نمونهها رقیق و بهتدریج تا دمای 5 درجۀ سلسیوس سرد و بیدرنگ درون پایوت کشیده و منجمد شد. دادهها با استفاده از رویۀ GENMODنرمافزار SAS تجزیه و نتایج بهصورت میانگین حداقل مربعات بیان شد. نتایج نشان داد که میانگین جنبایی اسپرم تازه در رقیقکنندههای TEY (14/0±75/4) و TSL2 (2/0±5/4) بهطور معنیداری (05/0P˂) بالاتر از TSL0.5 (12/0±12/4) بود. میانگین جنبایی اسپرم پس از سردسازی نیز در TEY (2/0±5/4) و TSL2 (12/0±62/4) بهطور معنیداری بالاتر از TSL0.5 (24/0±87/3) بود. همچنین میانگین جنبایی اسپرم پس از انجماد- ذوب در TEY (24/0±6/3) بهطور معنیداری بالاتر از دو رقیقکننده بر پایۀ لستین سویا بود. بنابراین، با توجه به نتایج بهدستآمده به نظر میرسد ذخیرهسازی و انجماد اسپرم زنبورعسل در رقیقکنندۀ زردۀ تخممرغ و سطح 2 درصد لستین سویا برای استفادۀ تلقیح مصنوعی ملکۀ زنبورعسل برای تسریع برنامههای اصلاح نژادی، مناسب خواهد بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 480 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59788 | |
| dc.subject | اسپرم | fa_IR |
| dc.subject | انجماد | fa_IR |
| dc.subject | رقیق کننده | fa_IR |
| dc.subject | زنبورعسل | fa_IR |
| dc.subject | لستین سویا | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی رقیق کننده های مختلف دست ساز منی برای بهبود کیفیت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 329 | |
| dc.citation.epage | 335 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2886-9747 | |