نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدادخواه, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorنهضتی, غلامعلیfa_IR
dc.contributor.authorژندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاماموردی, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:09Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:09Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-01-26en_US
dc.date.submitted1394-11-06fa_IR
dc.identifier.citationدادخواه, فاطمه, نهضتی, غلامعلی, ژندی, مهدی, اماموردی, مجتبی. (1395). ارزیابی رقیق کننده های مختلف دست ساز منی برای بهبود کیفیت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد. علوم دامی ایران, 47(3), 329-335. doi: 10.22059/ijas.2016.59788fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59788
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_59788.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343686
dc.description.abstractهدف از انجام این پژوهش، گرد‌آوری، انجماد اسپرم زنبورعسل <em>Apis mellifera</em> و ارزیابی چندین رقیق­کننده برای بهبود کیفیت اسپرم پس از انجماد- ذوب برای نخستین بار در ایران بود. گردآوری اسپرم از زنبورهای نر بالغ انجام شد. از سه رقیق‌‌کنندۀ مختلف که رقیق­کنندۀ اول شامل بافر و زردۀ تخم‌مرغ (TEY)، رقیق‌‌کنندۀ دوم بافر و 5/0 درصد لستین سویا (TSL0.5) و رقیق‌‌کنندۀ سوم بافر و 2 درصد لستین سویا (TSL2)، استفاده شد. نمونه­ها رقیق و به‌تدریج تا دمای 5 درجۀ سلسیوس سرد و بی‌درنگ درون پایوت­ کشیده و منجمد شد. داده­ها با استفاده از رویۀ  GENMODنرم‌افزار SAS تجزیه و نتایج به‌صورت میانگین حداقل مربعات بیان شد. نتایج نشان داد که میانگین جنبایی اسپرم تازه در رقیق‌‌کننده­های TEY (14/0±75/4) و TSL2 (2/0±5/4) به‌طور معنی­داری (05/0P˂) بالاتر از TSL0.5 (12/0±12/4) بود. میانگین جنبایی اسپرم پس از سرد­‌سازی نیز در TEY (2/0±5/4) و TSL2 (12/0±62/4) به‌طور معنی­داری بالاتر از TSL0.5 (24/0±87/3) بود. همچنین میانگین جنبایی اسپرم پس از انجماد- ذوب در TEY (24/0±6/3) به‌طور معنی­داری  بالاتر از دو رقیق‌‌کننده بر پایۀ لستین­ سویا بود. بنابراین، با توجه به نتایج به‌دست‌آمده به نظر می­رسد ذخیره‌سازی و انجماد اسپرم زنبورعسل در رقیق‌‌کنندۀ زردۀ تخم‌مرغ و سطح 2 درصد لستین سویا برای استفادۀ تلقیح مصنوعی ملکۀ زنبورعسل برای تسریع برنامه­های اصلاح نژادی، مناسب خواهد بود.fa_IR
dc.format.extent480
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59788
dc.subjectاسپرمfa_IR
dc.subjectانجمادfa_IR
dc.subjectرقیق کنندهfa_IR
dc.subjectزنبورعسلfa_IR
dc.subjectلستین سویاfa_IR
dc.titleارزیابی رقیق کننده های مختلف دست ساز منی برای بهبود کیفیت اسپرم زنبورعسل پس از انجمادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue3
dc.citation.spage329
dc.citation.epage335
nlai.contributor.orcid0000-0003-2886-9747


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد