نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبلوچ قرایی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorروزبهان, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorفضائلی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:06Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:06Z
dc.date.issued2013-12-22en_US
dc.date.issued1392-10-01fa_IR
dc.date.submitted2012-07-23en_US
dc.date.submitted1391-05-02fa_IR
dc.identifier.citationبلوچ قرایی, حسین, روزبهان, یوسف, فضائلی, حسن, رضایی, جواد. (1392). اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق‌های متفاوت بر سالم‌سازی بستر جوجۀ گوشتی. علوم دامی ایران, 44(4), 405-412. doi: 10.22059/ijas.2013.50384fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50384
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_50384.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343670
dc.description.abstractاین پژوهش به‌منظور بررسی اثر روش دپو‌کردن بر تغییرات دمایی و زنده‌مانی باکتری‌های بیماری‌زای بستر جوجۀ گوشتی انجام گرفت. بدین منظور کود بستر با سه عمق (30، 60، و 120 سانتی‌متر) و سه سطح رطوبت (15، 25، و 35 درصد) در قالب طرح کرت‌های خرد‌شده به‌مدت 21 روز دپو گردید. دمای روزانه در اعماق گوناگون بستر جوجۀ گوشتی دپوشده و دمای محیط آزمایش ثبت گردید. نمونه‌گیری از دپو در اعماق متفاوت با رسیدن دما به مقدار بیشینۀ خود، صورت گرفت و کشت و شمارش جمعیت باکتریایی انجام شد. اثر عمق بر دمای دپو بین روزهای 2 تا 13 آزمایش معنی‌دار بود (05/0P<). سطح رطوبت بیشتر در روزهای 1 تا 4 و 9 تا 21 باعث افزایش دمای دپو شد (05/0P<). اثر متقابل عمق×رطوبت بر دمای دپو معنی‌دار بود (05/0P<). جمعیت کل باکتریایی در تیمارهای دپوشده (به‌جز عمق 30 سانتی‌متر با رطوبت 15 درصد و عمق 120 سانتی‌متر با رطوبت 25 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). میانگین جمعیت کلیفرم‌ها در عمق 30 سانتی‌متری با رطوبت 25 درصد، و عمق‌های 30 و 60 سانتی‌متر با رطوبت 35 درصد به صفر رسید. در عمق‌های متفاوت با 35 درصد رطوبت هیچ‌گونه کلنی از جمعیت اشریشیاکلی مشاهده نشد. میانگین جمعیت سالمونلا در عمق‌های 30 و 60 با رطوبت 25 و 35 درصد و عمق 120 با رطوبت 35 درصد صفر بود. در مجموع، دپو‌کردن بستر جوجۀ گوشتی با 35 درصد رطوبت، با رسیدن حرارت به سطح مناسب طی 9 روز، سبب کاهش جمعیت کل باکتری‌ها و سایر کلیفرم‌ها و حذف کامل باکتری‌های بیماری‌زای بستر (اشریشیاکلی و سالمونلا) گردید.fa_IR
dc.format.extent214
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50384
dc.subjectباکتری‌های بیماری‌زاfa_IR
dc.subjectبستر جوجۀ گوشتیfa_IR
dc.subjectدپو‌کردنfa_IR
dc.subjectرطوبتfa_IR
dc.subjectعمقfa_IR
dc.titleاثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمق‌های متفاوت بر سالم‌سازی بستر جوجۀ گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد و عضو هیأت علمی مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموختۀ دکتری گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue4
dc.citation.spage405
dc.citation.epage412


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد