| dc.contributor.author | بلوچ قرایی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | روزبهان, یوسف | fa_IR |
| dc.contributor.author | فضائلی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:06Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:06Z | |
| dc.date.issued | 2013-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-07-23 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-05-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بلوچ قرایی, حسین, روزبهان, یوسف, فضائلی, حسن, رضایی, جواد. (1392). اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمقهای متفاوت بر سالمسازی بستر جوجۀ گوشتی. علوم دامی ایران, 44(4), 405-412. doi: 10.22059/ijas.2013.50384 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50384 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_50384.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343670 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش بهمنظور بررسی اثر روش دپوکردن بر تغییرات دمایی و زندهمانی باکتریهای بیماریزای بستر جوجۀ گوشتی انجام گرفت. بدین منظور کود بستر با سه عمق (30، 60، و 120 سانتیمتر) و سه سطح رطوبت (15، 25، و 35 درصد) در قالب طرح کرتهای خردشده بهمدت 21 روز دپو گردید. دمای روزانه در اعماق گوناگون بستر جوجۀ گوشتی دپوشده و دمای محیط آزمایش ثبت گردید. نمونهگیری از دپو در اعماق متفاوت با رسیدن دما به مقدار بیشینۀ خود، صورت گرفت و کشت و شمارش جمعیت باکتریایی انجام شد. اثر عمق بر دمای دپو بین روزهای 2 تا 13 آزمایش معنیدار بود (05/0P<). سطح رطوبت بیشتر در روزهای 1 تا 4 و 9 تا 21 باعث افزایش دمای دپو شد (05/0P<). اثر متقابل عمق×رطوبت بر دمای دپو معنیدار بود (05/0P<). جمعیت کل باکتریایی در تیمارهای دپوشده (بهجز عمق 30 سانتیمتر با رطوبت 15 درصد و عمق 120 سانتیمتر با رطوبت 25 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). میانگین جمعیت کلیفرمها در عمق 30 سانتیمتری با رطوبت 25 درصد، و عمقهای 30 و 60 سانتیمتر با رطوبت 35 درصد به صفر رسید. در عمقهای متفاوت با 35 درصد رطوبت هیچگونه کلنی از جمعیت اشریشیاکلی مشاهده نشد. میانگین جمعیت سالمونلا در عمقهای 30 و 60 با رطوبت 25 و 35 درصد و عمق 120 با رطوبت 35 درصد صفر بود. در مجموع، دپوکردن بستر جوجۀ گوشتی با 35 درصد رطوبت، با رسیدن حرارت به سطح مناسب طی 9 روز، سبب کاهش جمعیت کل باکتریها و سایر کلیفرمها و حذف کامل باکتریهای بیماریزای بستر (اشریشیاکلی و سالمونلا) گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 214 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50384 | |
| dc.subject | باکتریهای بیماریزا | fa_IR |
| dc.subject | بستر جوجۀ گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | دپوکردن | fa_IR |
| dc.subject | رطوبت | fa_IR |
| dc.subject | عمق | fa_IR |
| dc.title | اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمقهای متفاوت بر سالمسازی بستر جوجۀ گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد و عضو هیأت علمی مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموختۀ دکتری گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 44 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 405 | |
| dc.citation.epage | 412 | |