| dc.contributor.author | یعقوب فر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصر, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیم نژاد, یحیی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناظرعدل, کامبیز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:40Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:40Z | |
| dc.date.issued | 2012-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یعقوب فر, اکبر, نصر, جواد, ابراهیم نژاد, یحیی, ناظرعدل, کامبیز. (1391). اثیر تنظیم جیرههای غذایی، بر اساس انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن، اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک و احتیاجات بر عملکرد مرغان مادر گوشتی. علوم دامی ایران, 43(2), 207-217. doi: 10.22059/ijas.2012.28529 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2012.28529 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_28529.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343528 | |
| dc.description.abstract | به منظور تعیین تاثیر نوع جیره نویسی بر عملکرد مرغ مادرگوشتی سویه آرین، تعداد 168 قطعه مرغ مادر و 24 قطعه خروس سویه آرین به مدت 15 هفته (50 تا 64 هفتگی) و در مجموع 8 تیمار آزمایشی با 3 تکرار (7 قطعه مرغ مادر با یک قطعه خروس) در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 2×2×2 استفاده شد. در این آزمایش، عامل اول، شامل 2 سطح انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت (AMEn و TMEn) خوراک مصرفی، عامل دوم، شامل 2 سطح اسید آمینه کل (TAAF) و قابل هضم (DAAF) خوراک مصرفی، عامل سوم شامل 2 سطح احتیاجات مرغان مادرگوشتی به صورت اسید آمینه کل (TAAR) و قابل هضم (DAAR) بود. اثرات اصلی انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت بر میانگین وزن تخممرغ معنیدار بود (05/0P<). مرغهای تغذیه شده با جیرههای تنظیم شده بر اساس AMEn+DAAF+TAAR و TMEn+DAAF+TAAR به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین عملکرد بر چهار متغیر وزن تخممرغ (97/68 در مقابل51/66 گرم)، درصد تولید تخممرغ (45/62 در مقابل21/48)، وزن تودهی تخممرغ گرم در روز به ازای هر مرغ (1/43 در مقابل 99/31) و ضریب تبدیل خوراک (59/3 در مقابل 07/5) بودند و این اختلاف در تیمارها برای میانگین هر چهار صفت معنیدار بود (05/0P<). اثرات اصلی انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت بر درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی، درصد باروری، درصد جوجهدرآوری و تعداد جوجه درجه یک معنیدار بود (05/0P<). اثرات اصلی اسید آمینه کل خوراک بر درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی و درصد جوجهدرآوری معنیدار بود و اثرات اصلی احتیاجات اسیدآمینه درصد تخممرغهای قابل جوجهکشی، درصد باروری، درصد جوجهدرآوری و تعداد جوجه درجه یک معنیدار بود (05/0P<). این آزمایش نشان داد که نوع جیرهنویسی بر کل صفات عملکردی و اقتصادی مرغ مادرگوشتی تاثیرات معنیداری دارد و تنظیم جیرههای غذایی مرغهای مادر گوشتی بر اساس AMEn+DAAF+TAAR موجب افزایش عملکرد تولیدی میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 259 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2012.28529 | |
| dc.subject | اسید آمینه قابل هضم | fa_IR |
| dc.subject | انرژی قابل متابولیسم ظاهری | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | مرغ مادرگوشتی | fa_IR |
| dc.title | اثیر تنظیم جیرههای غذایی، بر اساس انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن، اسیدآمینه کل و قابل هضم خوراک و احتیاجات بر عملکرد مرغان مادر گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشیارو عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد یار دانشگاه آزاد واحد شبستر | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 43 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 207 | |
| dc.citation.epage | 217 | |