| dc.contributor.author | افتخاری, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زالی, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان بنادکی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | گنج خانلو, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:32Z | |
| dc.date.issued | 2014-07-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-05-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-02-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-11-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | افتخاری, مهدی, زالی, ابوالفضل, دهقان بنادکی, مهدی, گنج خانلو, مهدی. (1393). اثر مکمل کروممتیونین و منبع انرژی جیره بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در دورۀ قبل و بعد از زایش. علوم دامی ایران, 45(2), 107-115. doi: 10.22059/ijas.2014.51813 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51813 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_51813.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343487 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه از 32 رأس گاو چندشکم زایش هلشتاین برای بررسی اثر مکمل کروممتیونین و منبع انرژیبر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در طول دورۀ قبل و پس از زایش استفاده شد. گاوها با جیرۀ کاملاً مخلوط از 28 روز قبل از زایش تا 28 روز پس از زایش تغذیه گردیدند. این مطالعه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و بهصورت آرایۀ فاکتوریل 2×2 (دو منبع انرژی و دو سطح مکمل کروم متیونین) اجرا گردید. منابع انرژی قبل از زایش شامل روغن ماهی و غله، و پس از زایش شامل پودر چربی پالم و روغن ماهی بودند. مکمل کروممتیونین در سطح صفر یا 08/0 میلیگرم بهازای هرکیلوگرم از وزن متابولیکی بدن تغذیه گردید. نتایج نشان داد که در دورۀ قبل از زایش استفاده از روغن ماهی اثری بر مادۀ خشک مصرفی نداشت، ولی پس از زایش استفاده از آن تمایل به کاهش مادۀ خشک مصرفی داشت (1/0P<). مکمل کروممتیونین سبب افزایش معنیدار مادۀ خشک مصرفی در دورۀ قبل و پس از زایش گردید (p<0.05). شیر تولیدی گاوها تحت تأثیر نوع تیمارها قرار نگرفت. بهجز درصد چربی شیر که تحت تأثیر استفاده از روغن ماهی کاهش معنیداری پیدا کرد (p<0.05)، سایر ترکیبات شیر تحت تأثیر نوع تیمارها قرار نگرفتند. استفاده از مکمل کروممتیونین اثری روی قابلیت هضم مواد مغذی در دورۀ قبل یا پس از زایش نداشت. استفاده از روغن ماهی نیز اثری بر قابلیت هضم مواد مغذی در این دوره نداشت، ولی پس از زایش سبب کاهش قابلیت هضم مادۀ خشک، مادۀ آلی، و پروتئین خام شد (p<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش بین مکمل کروم و منبع انرژی اثر متقابلی نشان نداد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 138 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51813 | |
| dc.subject | روغن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | شیر | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.subject | کروم | fa_IR |
| dc.subject | گاو | fa_IR |
| dc.title | اثر مکمل کروممتیونین و منبع انرژی جیره بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در دورۀ قبل و بعد از زایش | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 107 | |
| dc.citation.epage | 115 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8448-1371 | |