نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorافتخاری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorزالی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorدهقان بنادکی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorگنج خانلو, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:32Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:32Z
dc.date.issued2014-07-23en_US
dc.date.issued1393-05-01fa_IR
dc.date.submitted2013-02-17en_US
dc.date.submitted1391-11-29fa_IR
dc.identifier.citationافتخاری, مهدی, زالی, ابوالفضل, دهقان بنادکی, مهدی, گنج خانلو, مهدی. (1393). اثر مکمل کروم‌متیونین و منبع انرژی جیره بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در دورۀ قبل و بعد از زایش. علوم دامی ایران, 45(2), 107-115. doi: 10.22059/ijas.2014.51813fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51813
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_51813.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343487
dc.description.abstractدر این مطالعه از 32 رأس گاو چندشکم زایش هلشتاین برای بررسی اثر مکمل کروم‌متیونین و منبع انرژیبر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در طول دورۀ قبل و پس از زایش استفاده شد. گاوها با جیرۀ کاملاً مخلوط از 28 روز قبل از زایش تا 28 روز پس از زایش تغذیه گردیدند. این مطالعه در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و به‌صورت آرایۀ فاکتوریل 2×2 (دو منبع انرژی و دو سطح مکمل کروم متیونین) اجرا گردید. منابع انرژی قبل از زایش شامل روغن ماهی و غله، و پس از زایش شامل پودر چربی پالم و روغن ماهی بودند. مکمل کروم‌متیونین در سطح صفر یا 08/0 میلی‌گرم به‌ازای هرکیلوگرم از وزن متابولیکی بدن تغذیه گردید. نتایج نشان داد که در دورۀ قبل از زایش استفاده از روغن ماهی اثری بر مادۀ خشک مصرفی نداشت، ولی پس از زایش استفاده از آن تمایل به کاهش مادۀ خشک مصرفی داشت (1/0P<). مکمل کروم‌متیونین سبب افزایش معنی‌دار مادۀ خشک مصرفی در دورۀ قبل و پس از زایش گردید (p<0.05). شیر تولیدی گاوها تحت تأثیر نوع تیمارها قرار نگرفت. به‌جز درصد چربی شیر که تحت تأثیر استفاده از روغن ماهی کاهش معنی‌داری پیدا کرد (p<0.05)، سایر ترکیبات شیر تحت تأثیر نوع تیمارها قرار نگرفتند. استفاده از مکمل کروم‌متیونین اثری روی قابلیت هضم مواد مغذی در دورۀ قبل یا پس از زایش نداشت. استفاده از روغن ماهی نیز اثری بر قابلیت هضم مواد مغذی در این دوره نداشت، ولی پس از زایش سبب کاهش قابلیت هضم مادۀ خشک، مادۀ آلی، و پروتئین خام شد (p<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش بین مکمل کروم و منبع انرژی اثر متقابلی نشان نداد.fa_IR
dc.format.extent138
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51813
dc.subjectروغن ماهیfa_IR
dc.subjectشیرfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.subjectکرومfa_IR
dc.subjectگاوfa_IR
dc.titleاثر مکمل کروم‌متیونین و منبع انرژی جیره بر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در دورۀ قبل و بعد از زایشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue2
dc.citation.spage107
dc.citation.epage115
nlai.contributor.orcid0000-0001-8448-1371


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد