| dc.contributor.author | رضوی, سید هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمپور, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | تخرونی, فلورا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:18:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:18:41Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:18:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:18:41Z | |
| dc.date.issued | 2017-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-02-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رضوی, سید هادی, کریمپور, فرزاد, تخرونی, فلورا. (1396). جداسازی و شناسایی باکتریهای لاکتیکی حاصل از فرآورده لبنی سنتی (ریچال ماستی). مهندسی بیوسیستم ایران, 48(1), 35-29. doi: 10.22059/ijbse.2017.61558 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4803 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7841 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.61558 | |
| dc.identifier.uri | https://ijbse.ut.ac.ir/article_61558.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339028 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه، مقداری ریچال از ماست سنتی و سبزیجات محلی در مشک تهیه گردید. در شرایط استریل نمونهبرداری و کشت در محیطهای اختصاصی، جدا و خالصسازی سوشها لاکتیکی انجام پذیرفت. در ادامه برخی خواص بیوشیمیایی، آنتیباکتریایی، همچنین شرایط رشد در دما، زمان و نحوه تلقیح در محیطهای مختلف بررسی شد. در این مطالعه 30 کلنی جدا و خالصسازی شدند که همگی گرم مثبت، تعداد 28 کلنی کاتالاز منفی، 26 کلنی هموفرمنتاتیو، 1 کلنی هترو فرمنتاتیو، 20 کلنی آئروتولورنت و 10 کلنی بیهوازی اجباری بودند. 13 کلنی دارای پایداری حرارتی بودند. بهترین محیط برای رشد سویهها محیط Lacto Agar و Milk Agar بودند و تمام کلنیها شیر را تخمیر کردند. خواص ضدباکتریایی سویهها بر روی سه باکتری باسیلوس تورینجینسیس، باسیلوس سوبیتلوس و سالمونلا تایفیموریوم مورد ارزیابی قرار گرفت که همگی دارای خواص آنتیباکتریایی بوده ولی سالمونلا مقاومت بیشتری از خود نشان داد. با توجه به نتایج این پژوهش و خوراکی بودن ریچال به نظر میرسد این باکتریهای لاکتیکی پتانسیل بالقوهای جهت استفاده به عنوان استارتر در صنایع لبنی را دارند. در نهایت کلنیها با استفاده از محیط کشت 60 درصد گلیسرول و 40 درصد شیر تخمیر شده در لولههای اپندرف و در شرایط استریل برای مطالعات بعدی فریز گردیدند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 583 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی بیوسیستم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Biosystems Engineering | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.61558 | |
| dc.subject | اسیدلاکتیک باکتریها | fa_IR |
| dc.subject | ریچال ماستی | fa_IR |
| dc.subject | فرآورده لبنی سنتی | fa_IR |
| dc.subject | لبنیات | fa_IR |
| dc.title | جداسازی و شناسایی باکتریهای لاکتیکی حاصل از فرآورده لبنی سنتی (ریچال ماستی) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس معاونت غذا و دارو | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد تمام دانشگاه ایروان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 48 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 29 | |