نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضوی, سید هادیfa_IR
dc.contributor.authorکریمپور, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorتخرونی, فلوراfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:18:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:18:41Z
dc.date.available1399-07-09T08:18:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:18:41Z
dc.date.issued2017-04-21en_US
dc.date.issued1396-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-02-21en_US
dc.date.submitted1394-12-02fa_IR
dc.identifier.citationرضوی, سید هادی, کریمپور, فرزاد, تخرونی, فلورا. (1396). جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتیکی حاصل از فرآورده لبنی سنتی (ریچال ماستی). مهندسی بیوسیستم ایران, 48(1), 35-29. doi: 10.22059/ijbse.2017.61558fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.61558
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_61558.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339028
dc.description.abstractدر این مطالعه، مقداری ریچال از ماست سنتی و سبزیجات محلی در مشک تهیه گردید. در شرایط استریل نمونه­برداری و کشت در محیط­های اختصاصی، جدا و خالص‌سازی سوش­ها لاکتیکی انجام پذیرفت. در ادامه برخی خواص بیوشیمیایی، آنتی­باکتریایی، همچنین شرایط رشد در دما، زمان و نحوه تلقیح در محیط­های مختلف بررسی شد. در این مطالعه 30 کلنی جدا و خالص‌سازی شدند که همگی گرم مثبت، تعداد 28 کلنی کاتالاز منفی، 26 کلنی هموفرمنتاتیو، 1 کلنی هترو فرمنتاتیو، 20 کلنی آئروتولورنت و 10 کلنی بی­هوازی اجباری بودند. 13 کلنی دارای پایداری حرارتی بودند. بهترین محیط برای رشد سویه‌ها محیط Lacto Agar و Milk Agar بودند و تمام کلنی‌ها شیر را تخمیر کردند. خواص ضدباکتریایی سویه‌ها بر روی سه باکتری باسیلوس تورینجینسیس، باسیلوس سوبیتلوس و سالمونلا تایفی­موریوم مورد ارزیابی قرار گرفت که همگی دارای خواص آنتی­باکتریایی بوده ولی سالمونلا مقاومت بیشتری از خود نشان داد. با توجه به نتایج این پژوهش و خوراکی بودن ریچال به نظر می‌رسد این باکتری‌های لاکتیکی پتانسیل بالقوه­ای جهت استفاده به عنوان استارتر در صنایع لبنی را دارند. در نهایت کلنی­ها با استفاده از محیط کشت 60 درصد گلیسرول و 40 درصد شیر تخمیر شده در لوله‌های اپندرف و در شرایط استریل برای مطالعات بعدی فریز گردیدند.fa_IR
dc.format.extent583
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.61558
dc.subjectاسیدلاکتیک باکتری‌هاfa_IR
dc.subjectریچال ماستیfa_IR
dc.subjectفرآورده لبنی سنتیfa_IR
dc.subjectلبنیاتfa_IR
dc.titleجداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتیکی حاصل از فرآورده لبنی سنتی (ریچال ماستی)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس معاونت غذا و داروfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد تمام دانشگاه ایروانfa_IR
dc.citation.volume48
dc.citation.issue1
dc.citation.spage35
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد