نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, سیوانfa_IR
dc.contributor.authorنقوی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorشاه نجات بوشهری, علی اکبرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:59:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:59:56Z
dc.date.available1399-07-09T07:59:56Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:59:56Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2013-01-06en_US
dc.date.submitted1391-10-17fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, سیوان, نقوی, محمدرضا, شاه نجات بوشهری, علی اکبر. (1393). شناسایی آلل‌های زیرواحدهای سبک گلوتنین در ژنوم D گندم نان و خویشاوندان وحشی. علوم گیاهان زراعی ایران, 45(3), 327-334. doi: 10.22059/ijfcs.2014.53529fa_IR
dc.identifier.issn2008-4811
dc.identifier.issn2423-8082
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53529
dc.identifier.urihttps://ijfcs.ut.ac.ir/article_53529.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/333024
dc.description.abstractدر این پژوهش به‌منظور شناسایی زیرواحدهای سبک گلوتنین (LMW-GS) از ژنوم D، 110 نمونه از گونه‌های گیاهی گندم نان،<em>Aegilops crassa</em> ، <em>Ae. cylindrica</em> و <em>Ae. tauschii</em>. ارزیابی شد. در مجموع با توجه به نتایج آنالیز ژل‌های SDS-PAGE چهار آلل شناسایی شد. آلل a با فراوانی 45 درصد دارای بیشترین فراوانی و پس از آن آلل‌های b، c و d به‌ترتیب دارای فراوانی‌های 1/38 ، 8/11 و 1/9 درصد بودند. در گونة <em>Ae. crassa</em>، آلل‌های b و c به‌ترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانی‌اند. آلل‌های a و (c و d) به‌ترتیب در <em>Ae. cylindrica</em> بیشترین و کمترین فراوانی‌ را دارند. در <em>Ae. tauschii</em>، آلل‌های a و d به‌ترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانی‌اند. در <em>T. aestivum</em>، آلل‌های b و d به‌ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را دارند. تنوع ژنتیکی (ζ) در جمعیت‌های گندم نان، <em>Ae. crassa</em>، <em>Ae. cylindrica</em> و <em>Ae. tauschii</em> به‌ترتیب 6564/0، 5792/0، 6378/0 و 6214/0 برآورد شد. همچنین تنوع ژنتیکی متوسط (H) برای کل جمعیت 6294/0 به‌دست آمد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که خویشاوندان وحشی گندم دارای آلل‌های متنوعی‌اند که از این آلل‌ها می‌توان در برنامه‌های اصلاحی به‌منظور بهبود گلوتنین استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent543
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم گیاهان زراعی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Field Crop Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53529
dc.subjectزیرواحدهای سبک گلوتنینfa_IR
dc.subjectژنوم Dfa_IR
dc.subjectSDS-PAGEfa_IR
dc.titleشناسایی آلل‌های زیرواحدهای سبک گلوتنین در ژنوم D گندم نان و خویشاوندان وحشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue3
dc.citation.spage327
dc.citation.epage334


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد