| dc.contributor.author | حسینی, افسانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی نژاد, فرید | fa_IR |
| dc.contributor.author | خیاط, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | امینی فرد, محمد حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:44:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:44:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:44:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:44:36Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-05-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-02-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی, افسانه, مرادی نژاد, فرید, خیاط, مهدی, امینی فرد, محمد حسین. (1398). تأثیر محلولپاشی برگی با کلرید کلسیم و نیترات کلسیم در طی رشد و نمو بر ویژگیهای کمّی و کیفی گیاه زرشک (Berberis vulgaris L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 35(6), 1028-1043. doi: 10.22092/ijmapr.2020.126308.2561 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2020.126308.2561 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_121086.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327914 | |
| dc.description.abstract | شناسه دیجیتال<strong> (</strong>DOR<strong>):</strong><br />98.1000/1735-0905.1398.35.1028.98.6.1578.41<br /><br /> کلسیم یکی از مهمترین عناصر معدنی است که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. وجود ضایعات فراوان و اُفت کیفیت زرشک بیدانه در طی مراحل برداشت، پس از برداشت و نگهداری آن یکی از مشکلات مهم در مناطق تولید میباشد. محلولپاشی با عناصر معدنی میتواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت، عملکرد، بازارپسندی و کاهش خسارتهای بعد از برداشت گردد. ازاینرو در این مطالعه اثر محلولپاشی برگی کلرید کلسیم و نیترات کلسیم بر ویژگیهای کمّی و کیفی میوه زرشک در قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد (آبمقطر)، کلرید کلسیم (0.5%) و نیترات کلسیم (0.5%) بودند. محلولپاشی در چهار مرحله از فصل رشد انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین تعداد خوشه در شاخه، تعداد حبه در خوشه، تعداد حبه در شاخه و عملکرد میوه در شاخه مربوط به تیمار کلرید کلسیم 0.5% و کمترین مقدار آنها در شاهد بود. تیمار کلرید کلسیم مورد مطالعه، منجر به افزایش وزن تَر، قطر و طول شاخه در مقایسه با تیمار شاهد شد. حداکثر مقادیر کلروفیل a، b و کل در برگهای درختان شاهد مشاهده گردید. اثر تیمارهای کلرید کلسیم و نیترات کلسیم بر کیفیت ظاهری و بافت میوه زرشک معنیدار بود، اگرچه بر خصوصیات شیمیایی میوه اثری نداشت. بهطور کلی نتایج نشان داد که محلولپاشی برگی با نمکهای کلرید کلسیم و نیترات کلسیم موجب بهبود ویژگیهای کمّی و کیفی میوهها نسبت به شاهد شد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2020.126308.2561 | |
| dc.subject | حبه | fa_IR |
| dc.subject | سفتی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.title | تأثیر محلولپاشی برگی با کلرید کلسیم و نیترات کلسیم در طی رشد و نمو بر ویژگیهای کمّی و کیفی گیاه زرشک (Berberis vulgaris L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 35 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 1028 | |
| dc.citation.epage | 1043 | |