نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنیاکان, مریمfa_IR
dc.contributor.authorخاوری نژاد, رمضانعلیfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, محمدباقرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:43:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:43:59Z
dc.date.available1399-07-09T07:43:59Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:43:59Z
dc.date.issued2003-04-21en_US
dc.date.issued1382-02-01fa_IR
dc.date.submitted2003-03-15en_US
dc.date.submitted1381-12-24fa_IR
dc.identifier.citationنیاکان, مریم, خاوری نژاد, رمضانعلی, رضایی, محمدباقر. (1382). تأثیـر کودهـای شیمیـایی بر کمیـت و کیفیـت اسـانس گیـاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه‌های گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 19(1), 1-14.fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115442.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327717
dc.description.abstractاثر دو سطح از کود ازت (اوره) به مقادیر (0، 100 کیلوگرم در هکتار) به همراه کودهـای فسفـر و پتـاس هـرکـدام به میزان 100کیلو گرم در هکتار به صورت دو نسبـتN0 P100 K100 (شاهد) وN100 P100 K100 بر مقدار ترکیبات اسانس برگ (در مرحلة قبل از گلدهی) و سرشاخه‌های گلدار گیاه نعناع فلفلی <br /> (.<em>Mentha piperita</em> L)در سال 1377تحت شرایط مزرعه‌ای بصورت طرح آماری کرتهای خرد شده و در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت.<br /> در پژوهش حـاضر مشخص گردیـد صرف‌نظـر از نوع تیمـار، ترکیبــات عمده اسـانس شـامل β-ocimene، Linalool، 1,8-cineole، β-caryophyllene و Myrcene می‌بـاشـد. در نسبـتK100 N0 P100 (شـاهـد)، مقدار تـرکیباتی نظیر 1,8-cineole و Linalool در سرشاخه‌های گلدار بیش از برگهـا در مرحله قبـل از گلدهی است. در برگها افزایش مقدار کود ازت از سطح 0 به 100Kg ha<sup>-1</sup> در کنار دو کود فسفـر و پتـاس به طور قابل ملاحظه‌ای مـوجـب ازدیـاد مقـدار 1,8-cineole و Linalool .شد. در حالیـکه این افزایـش در کود ازت رونـد کـاهنـده‌ای را در مقدار β-caryophyllene و β-ocimene ایجاد نمود. در سـرشـاخـه‌هـای گلـدار کـاربـرد کـود ازت در سـطح 100kg ha<sup>-1</sup> ازدیـاد میـزان β-caryophyllene و β -ocimene را بدنبـال داشت، درصورتیـکه موجب کـاهش مقدار β-cineole و Linaloolشد.<br /> شایان توجه است که در شاهد مقدار اسانس سرشاخه‌های گلدار بیش از برگها بود و افزایش کود ازت روند مثبتی را هم بر میزان اسانس برگ و هم اسانس سرشاخه‌های گلدار به همراه داشت.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.subjectنعناع فلفلیfa_IR
dc.subjectکودfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectMentha piperita Lfa_IR
dc.subjectFertilizer Essential oilfa_IR
dc.titleتأثیـر کودهـای شیمیـایی بر کمیـت و کیفیـت اسـانس گیـاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخه‌های گلدار)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه تربیت معلم و علوم تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتعfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد