| dc.contributor.author | نیاکان, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | خاوری نژاد, رمضانعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, محمدباقر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:43:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:43:59Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:43:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:43:59Z | |
| dc.date.issued | 2003-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2003-03-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1381-12-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نیاکان, مریم, خاوری نژاد, رمضانعلی, رضایی, محمدباقر. (1382). تأثیـر کودهـای شیمیـایی بر کمیـت و کیفیـت اسـانس گیـاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخههای گلدار). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 19(1), 1-14. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115442.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327717 | |
| dc.description.abstract | اثر دو سطح از کود ازت (اوره) به مقادیر (0، 100 کیلوگرم در هکتار) به همراه کودهـای فسفـر و پتـاس هـرکـدام به میزان 100کیلو گرم در هکتار به صورت دو نسبـتN0 P100 K100 (شاهد) وN100 P100 K100 بر مقدار ترکیبات اسانس برگ (در مرحلة قبل از گلدهی) و سرشاخههای گلدار گیاه نعناع فلفلی <br /> (.<em>Mentha piperita</em> L)در سال 1377تحت شرایط مزرعهای بصورت طرح آماری کرتهای خرد شده و در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت.<br /> در پژوهش حـاضر مشخص گردیـد صرفنظـر از نوع تیمـار، ترکیبــات عمده اسـانس شـامل β-ocimene، Linalool، 1,8-cineole، β-caryophyllene و Myrcene میبـاشـد. در نسبـتK100 N0 P100 (شـاهـد)، مقدار تـرکیباتی نظیر 1,8-cineole و Linalool در سرشاخههای گلدار بیش از برگهـا در مرحله قبـل از گلدهی است. در برگها افزایش مقدار کود ازت از سطح 0 به 100Kg ha<sup>-1</sup> در کنار دو کود فسفـر و پتـاس به طور قابل ملاحظهای مـوجـب ازدیـاد مقـدار 1,8-cineole و Linalool .شد. در حالیـکه این افزایـش در کود ازت رونـد کـاهنـدهای را در مقدار β-caryophyllene و β-ocimene ایجاد نمود. در سـرشـاخـههـای گلـدار کـاربـرد کـود ازت در سـطح 100kg ha<sup>-1</sup> ازدیـاد میـزان β-caryophyllene و β -ocimene را بدنبـال داشت، درصورتیـکه موجب کـاهش مقدار β-cineole و Linaloolشد.<br /> شایان توجه است که در شاهد مقدار اسانس سرشاخههای گلدار بیش از برگها بود و افزایش کود ازت روند مثبتی را هم بر میزان اسانس برگ و هم اسانس سرشاخههای گلدار به همراه داشت. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.subject | نعناع فلفلی | fa_IR |
| dc.subject | کود | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | Mentha piperita L | fa_IR |
| dc.subject | Fertilizer Essential oil | fa_IR |
| dc.title | تأثیـر کودهـای شیمیـایی بر کمیـت و کیفیـت اسـانس گیـاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در مرحله رویشی (برگ) و زایشی (سرشاخههای گلدار) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد گرگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت معلم و علوم تحقیقات | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 14 | |