نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسفیدکن, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorکلوندی, رمضانfa_IR
dc.contributor.authorمیرزا, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:43:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:43:56Z
dc.date.available1399-07-09T07:43:56Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:43:56Z
dc.date.issued2003-10-23en_US
dc.date.issued1382-08-01fa_IR
dc.date.submitted2003-09-09en_US
dc.date.submitted1382-06-18fa_IR
dc.identifier.citationسفیدکن, فاطمه, کلوندی, رمضان, میرزا, مهدی. (1382). بررسی تغییرات ترکیب شیمیایی اسانس Nepeta heliotropifolia در مراحل مختلف رشد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 19(3), 255-267.fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115389.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327703
dc.description.abstractجنس نپتا در ایران دارای 67 گونه گیاه علفی است که اغلب آنها انحصاری ایران هستند. یکی از این گونه های انحصاری و معطر <em>Nepeta heliotropifolia</em> است که در این تحقیق در سه مرحله مختلف رشد از نظر کمیت و کیفیت اسانس مورد بررسی قرار گرفته است.<br /> اندامهای هوایی گیاه در مرحله قبل از گلدهی (برگدهی کامل، اواسط اردیبهشت)، مرحله رویشی (تشکیل غنچه، اواخر اردیبهشت) و مرحله گلدهی کامل (اوایل خرداد) از استان همدان جمع آوری گردیده و پس از خشک شدن در سایه، به روش تقطیر با آب (hydro-distillation) مورد اسانس گیری قرار گرفت. جهت تعیین میزان بازده اسانسها بر حسب وزن گیاه خشک،درصد رطوبت هر نمونه محاسبه گردید. به این ترتیب بازده اسانس برای سه مرحله رویشی فوق  به ترتیب 0.75%، 0.63% و 0.4% بدست آمد. بنابراین میزان اسانس <em>Nepeta heliotropifolia</em>در طی دوره رشد از مرحله رویشی به مرحله گلدهی کامل کاهش می یابد.<br /> جهت شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها، از آنها طیف های GC و GC/MS تهیه شد و بعد با مطالعه طیف های جرمی و محاسبه شاخصهای بازداری ترکیبهای، در مجموع 36 ترکیب مختلف در اسانسها شناسایی شد. عمده ترین ترکیب موجود در اسانس در مرحله قبل از گلدهی لیمونن (40.1%) بوده که در مسیر رشد گیاه سیری نزولی داشته است. بتا- پینن دومین ترکیب عمده اسانس در مرحله قبل از گلدهی (11.1%) بوده که در زمان تشکیل غنچه به میزان دو برابر افزایش یافته و دوباره در زمان گلدهی کامل کاهش یافته است. سایر ترکیبهای اصلی اسانس سابینن، 1و8-سینئول، بتا- کاریوفیلن، (Z)-بتا- فارنزن، گاما- مورولن و بی سیکلو جرماکرن بوده اند که در طی دوران رشد میزان آنها تغییر کرده است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.subjectNepeta heliotropifoliafa_IR
dc.subjectتغییرات اسانسfa_IR
dc.subjectلیموننfa_IR
dc.subjectبتا- پیننfa_IR
dc.subjectبتا- کاریوفیلنfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات ترکیب شیمیایی اسانس Nepeta heliotropifolia در مراحل مختلف رشدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتعfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان همدانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتعfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage255
dc.citation.epage267


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد