| dc.contributor.author | علیشاهی نورانی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | سفیدکن, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسف زادی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خواجه پیری, مریم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:43:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:43:38Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:43:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:43:38Z | |
| dc.date.issued | 2006-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2005-05-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1384-02-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علیشاهی نورانی, فاطمه, سفیدکن, فاطمه, یوسف زادی, مرتضی, نعمتی, سمیه, خواجه پیری, مریم. (1384). بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان Nepeta fissa C. A. Mey. و Salvia chloroleuca Rech. f. & Aell.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 21(4), 453-464. doi: 10.22092/ijmapr.2006.115024 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2006.115024 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115024.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327605 | |
| dc.description.abstract | جنس مریم گلی (<em>Salvia</em>) از خانواده نعناعیان (Labiatae) شامل بیش از 700 گونه است. در ایران 58 گونه از آن وجود داردکه نمونه مورد نظر از کیلومتر 18 جاده کرج جمع آوری شده است. جنس نپتا (<em>Nepeta</em>) نیز ازخانواده نعناعیان وگیاهی معطر و بومی ایران است که تقریبا در تمام نقاط ایران رویش دارد که در این تحقیق گونه مورد نظر از کیلومتر 4 جاده آبعلی جمع آوری شده است. این دو گیاه به لحاظ وجود ترکیبهای دارویی و اسانسهای معطر اهمیت خاصی دارند. در این تحقیق ابتدا از قسمتهای هوایی گیاهان خشک شده به روش تقطیر با آب اسانس تهیه شده و ترکیبهای موجود در آن توسط دستگاههای GC و GC/MS مورد شناسایی قرار گرفته است. گیاه <em>S. choroleuca</em> شامل 12 ترکیب بوده که ترکیبهای بتا-کاریوفیلن (37%) و جرماکرنD (37.4%) و بی سیکلو جرماکرن (7.1%) بالاترین درصد اسانس را به خود اختصاص داده اند. اسانس <em>N. fissa</em> شامل 42 ترکیب مختلف بوده است که از میان این ترکیبهای بتا-کاریوفیلن (17.4%) و کاریوفیلن اکسید (12.3%) و والنسن (6.6%) و بتا-پنین (6.0%) ترکیبهای عمده اسانس بوده اند. سپس اثرات ضد میکروبی اسانسها به وسیله دیسکهای کاغذی مخصوص به محیط کشت باکتری انتقال یافته وپس از مدت معمول اندازه گیری هاله عدم رشد میزان اثر اسانس را نشان داد.<br /> در این آزمایشها دو باکتری گرم مثبت باسیلوس سابتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس و دو باکتری گرم منفی سودوموناس آئروجینوزا و اشرشیا کلی مورد استفاده قرار گرفته اند. اثر ضد میکروبی گیاه <em>S. chlorolouca</em> از رشد باکتریهای <em>E. coli </em>و <em>S. aureus</em> جلوگیری می کند واثر قابل توجهی بر باکتریهای مورد بررسی دارد. اسانس <em>N. fissa</em> بر رشد باکتری <em>S. aureus</em> تاثیر داشته است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2006.115024 | |
| dc.subject | Nepete fissa | fa_IR |
| dc.subject | Salvia chloroleuca | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | اثرضد میکروبی | fa_IR |
| dc.title | بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان Nepeta fissa C. A. Mey. و Salvia chloroleuca Rech. f. & Aell. | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 453 | |
| dc.citation.epage | 464 | |