نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلیشاهی نورانی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorسفیدکن, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorیوسف زادی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorخواجه پیری, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:43:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:43:38Z
dc.date.available1399-07-09T07:43:38Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:43:38Z
dc.date.issued2006-01-21en_US
dc.date.issued1384-11-01fa_IR
dc.date.submitted2005-05-09en_US
dc.date.submitted1384-02-19fa_IR
dc.identifier.citationعلیشاهی نورانی, فاطمه, سفیدکن, فاطمه, یوسف زادی, مرتضی, نعمتی, سمیه, خواجه پیری, مریم. (1384). بررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان Nepeta fissa C. A. Mey. و Salvia chloroleuca Rech. f. & Aell.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 21(4), 453-464. doi: 10.22092/ijmapr.2006.115024fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2006.115024
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115024.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327605
dc.description.abstractجنس مریم گلی (<em>Salvia</em>) از خانواده نعناعیان (Labiatae) شامل بیش از 700 گونه است. در ایران 58 گونه از آن وجود داردکه نمونه مورد نظر از کیلومتر 18 جاده کرج جمع آوری شده است. جنس نپتا (<em>Nepeta</em>) نیز ازخانواده نعناعیان وگیاهی معطر و بومی ایران است که تقریبا در تمام نقاط ایران رویش دارد که در این تحقیق گونه مورد نظر از کیلومتر 4 جاده آبعلی جمع آوری شده است. این دو گیاه به لحاظ  وجود ترکیبهای دارویی و اسانسهای معطر اهمیت خاصی دارند. در این تحقیق ابتدا از قسمتهای هوایی گیاهان خشک شده به روش تقطیر با آب اسانس تهیه شده و ترکیبهای  موجود در آن توسط دستگاههای GC و GC/MS مورد شناسایی قرار گرفته است.  گیاه <em>S. choroleuca</em> شامل 12 ترکیب بوده که ترکیبهای بتا-کاریوفیلن (37%) و جرماکرنD (37.4%) و بی سیکلو جرماکرن (7.1%) بالاترین درصد اسانس را به خود اختصاص داده اند.  اسانس <em>N. fissa</em> شامل 42 ترکیب مختلف بوده است که از میان این ترکیبهای بتا-کاریوفیلن (17.4%) و کاریوفیلن اکسید (12.3%) و والنسن (6.6%) و بتا-پنین (6.0%) ترکیبهای عمده اسانس بوده اند. سپس اثرات ضد میکروبی اسانسها به وسیله دیسکهای کاغذی مخصوص به محیط کشت باکتری انتقال یافته وپس از مدت معمول اندازه گیری هاله عدم رشد میزان اثر اسانس را نشان داد.<br /> در این آزمایشها دو باکتری گرم مثبت باسیلوس سابتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس و دو باکتری گرم منفی  سودوموناس آئروجینوزا و اشرشیا کلی مورد استفاده قرار گرفته اند. اثر ضد میکروبی گیاه <em>S. chlorolouca</em> از رشد باکتریهای <em>E. coli </em>و <em>S. aureus</em>  جلوگیری می کند واثر قابل توجهی بر باکتریهای مورد بررسی دارد. اسانس <em>N. fissa</em>  بر رشد باکتری <em>S. aureus</em> تاثیر داشته است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2006.115024
dc.subjectNepete fissafa_IR
dc.subjectSalvia chloroleucafa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectاثرضد میکروبیfa_IR
dc.titleبررسی ترکیبهای شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان Nepeta fissa C. A. Mey. و Salvia chloroleuca Rech. f. & Aell.fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتعfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue4
dc.citation.spage453
dc.citation.epage464


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد