| dc.contributor.author | خالصرو, شیوا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قلاوند, امیر | fa_IR |
| dc.contributor.author | سفیدکن, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصغرزاده, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:42:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:42:34Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:42:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:42:34Z | |
| dc.date.issued | 2012-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-03-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1388-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خالصرو, شیوا, قلاوند, امیر, سفیدکن, فاطمه, اصغرزاده, احمد. (1390). تأثیر نهادههای زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 27(4), 551-560. doi: 10.22092/ijmapr.2012.4504 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2012.4504 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4504.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327269 | |
| dc.description.abstract | انیسون (<em>Pimpinella anisum</em> L.) گیاهی معطر و دارویی است که مهمترین ماده تشکیلدهنده اسانس آن آنتول میباشد و در صنایع داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمایش برای بررسی تأثیر سطوح ورمیکمپوست (0، 5 و 10 تن در هکتار)، ترکیب سه باکتری <em>Azotobacter</em>، <em>Azospirillum</em> و <em>Pseudomonas</em> در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) و زئولیت (0 و 5/4 تن در هکتار) بر کمّیت و کیفیت اسانس و میزان جذب عناصر پر مصرف در گیاه دارویی انیسون بهصورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سال زراعی 88-1387 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی سنندج به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که افزایش سطوح ورمیکمپوست سبب بهبود درصد اسانس، عملکرد اسانس، درصد آنتول، درصد متیل کاویکول، میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم دانه گردید. اثر تلقیح باکتری بر صفات مذکور بجز بر درصد متیل کاویکول و پتاسیم معنیدار بود. کاربرد زئولیت نیز باعث افزایش معنیدار درصد اسانس، عملکرد اسانس و درصد آنتول گردید. اما در مورد سایر صفات اختلاف آماری معنیداری مشاهده نشد. اثر متقابل ورمیکمپوست و باکتری بر عملکرد اسانس و میزان فسفر در سطح 5% معنیدار بود و بیشترین مقادیر آنها از برهمکنش تیمارهای تلقیح با باکتری و کاربرد 10 تن ورمیکمپوست در هکتار حاصل گردید. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2012.4504 | |
| dc.subject | انیسون (Pimpinella anisum L.) | fa_IR |
| dc.subject | ورمیکمپوست | fa_IR |
| dc.subject | باکتری | fa_IR |
| dc.subject | زئولیت | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.title | تأثیر نهادههای زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زراعت، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، مؤسسه تحقیقات خاک و آب | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 551 | |
| dc.citation.epage | 560 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-7170-0002 | |