نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخالص‌رو, شیواfa_IR
dc.contributor.authorقلاوند, امیرfa_IR
dc.contributor.authorسفیدکن, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorاصغرزاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:42:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:42:34Z
dc.date.available1399-07-09T07:42:34Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:42:34Z
dc.date.issued2012-01-21en_US
dc.date.issued1390-11-01fa_IR
dc.date.submitted2010-03-01en_US
dc.date.submitted1388-12-10fa_IR
dc.identifier.citationخالص‌رو, شیوا, قلاوند, امیر, سفیدکن, فاطمه, اصغرزاده, احمد. (1390). تأثیر نهاده‌های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 27(4), 551-560. doi: 10.22092/ijmapr.2012.4504fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2012.4504
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4504.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327269
dc.description.abstractانیسون (<em>Pimpinella anisum</em> L.) گیاهی معطر و دارویی است که مهمترین ماده تشکیل‌دهنده اسانس آن آنتول می‌باشد و در صنایع داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمایش برای بررسی تأثیر سطوح ورمی‌کمپوست (0، 5 و 10 تن در هکتار)، ترکیب سه باکتری <em>Azotobacter</em>، <em>Azospirillum</em> و <em>Pseudomonas</em> در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) و زئولیت (0 و 5/4 تن در هکتار) بر کمّیت و کیفیت اسانس و میزان جذب عناصر پر مصرف در گیاه دارویی انیسون به‌صورت فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سال زراعی 88-1387 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی سنندج به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که افزایش سطوح ورمی‌کمپوست سبب بهبود درصد اسانس، عملکرد اسانس، درصد آنتول، درصد متیل کاویکول، میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم دانه گردید. اثر تلقیح باکتری بر صفات مذکور بجز بر درصد متیل کاویکول و پتاسیم معنی‌دار بود. کاربرد زئولیت نیز باعث افزایش معنی‌دار درصد اسانس، عملکرد اسانس و درصد آنتول گردید. اما در مورد سایر صفات اختلاف آماری معنی‌داری مشاهده نشد. اثر متقابل ورمی‌کمپوست و باکتری بر عملکرد اسانس و میزان فسفر در سطح 5% معنی‌دار بود و بیشترین مقادیر آنها از برهم‌کنش تیمارهای تلقیح با باکتری و کاربرد 10 تن ورمی‌کمپوست در هکتار حاصل گردید.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2012.4504
dc.subjectانیسون (Pimpinella anisum L.)fa_IR
dc.subjectورمی‌کمپوستfa_IR
dc.subjectباکتریfa_IR
dc.subjectزئولیتfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.titleتأثیر نهاده‌های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشورfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مؤسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage551
dc.citation.epage560
nlai.contributor.orcid0000-0001-7170-0002


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد