نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهدی‌زاده, سید مظفرfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorلطف‌الهیان, هوشنگfa_IR
dc.contributor.authorمیرزائی, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorلباسچی, محمدحسینfa_IR
dc.contributor.authorحاجی‌محمدی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:41:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:41:53Z
dc.date.available1399-07-09T07:41:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:41:53Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2012-12-11en_US
dc.date.submitted1391-09-21fa_IR
dc.identifier.citationمهدی‌زاده, سید مظفر, زارعی, ابوالفضل, لطف‌الهیان, هوشنگ, میرزائی, فرهاد, لباسچی, محمدحسین, حاجی‌محمدی, محسن. (1393). اثر مقایسه‌ای ژل آلوئه‌ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار تجاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 30(5), 821-832. doi: 10.22092/ijmapr.2014.10719fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2014.10719
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10719.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/327056
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر روی عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش جیره‌ی آزمایشی و چهار تکرار و هر تکرار 12 قطعه، جمعاً بر روی 288 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌ی های‌‌لاین در سن 29 هفتگی به‌مدت 84 روز با جیره‌های متوازن اجرا شد. جیره‌های آزمایشی به‌ترتیب: 1- جیره‌ی شاهد (بدون افزودنی)، 2- جیره‌ی شاهد + آنتی‌بیوتیک (ویرجینیامایسین) 80 میلی‌گرم/کیلوگرم خوراک، 3- جیره‌ی شاهد + 5/1% ژل آلوئه‌ورا، 4- جیره‌ی شاهد + 3% ژل آلوئه‌ورا، 5- جیره‌ی شاهد + 05/0% پروبیوتیک و 6- جیره‌ی شاهد + 1/0% پروبیوتیک بودند. نتایج نشان داد، اثر سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا و پروبیوتیک بر روی ضریب تبدیل غذایی، درصد تولید و وزن توده‌ی تخم‌مرغ در کل دوره معنی‌دار بود (05/0 > <em>p</em>). بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به جیره‌ی آزمایشی حاوی پروبیوتیک بوده که در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی‌داری بین آنها مشاهده گردید (05/0 > <em>p</em>). در جیره‌های آزمایشی بر روی خصوصیات کیفی تخم‌مرغ (وزن پوسته، استحکام پوسته، رنگ زرده، واحدها، وزن مخصوص تخم‌مرغ و ضخامت پوسته) در مقایسه با گروه شاهد از نظر آماری اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید. جیره‌ی آزمایشی حاوی 1/0% پروبیوتیک در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی سبب کاهش کلسترول خون گردید (05/0 > <em>p</em>). در تیتر آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC)، تیتر آنتی‌بادی علیه بیماری نیوکاسل، ایمنوگلوبیولین‌های IgM و IgG با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید (05/0 > <em>p</em>). بالاترین تیتر آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) مربوط به گروه آزمایشی پروبیوتیک بوده، در صورتی‌که بالاترین تیتر آنتی‌بادی بر علیه نیوکاسل مربوط به گروه آزمایشی ژل آلوئه‌ورا بوده که در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی‌دار بود (05/0 > <em>p</em>). جیره‌ی آزمایشی حاوی 1/0% پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد سبب کاهش کلسترول خون گردید (05/0 > <em>p</em>).fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2014.10719
dc.subjectآنتی‌بیوتیک (ویرجینیامایسین)fa_IR
dc.subjectپروبیوتیک (بایومین ایمبو)fa_IR
dc.subjectپاسخ ایمنیfa_IR
dc.subjectخصوصیات کیفی تخم‌مرغfa_IR
dc.subjectآلوئه‌وراfa_IR
dc.titleاثر مقایسه‌ای ژل آلوئه‌ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار تجاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرجfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue5
dc.citation.spage821
dc.citation.epage832


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد