| dc.contributor.author | محمدی, مراد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مجنون حسینی, ناصر | fa_IR | 
| dc.contributor.author | دشتکی, محمد | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:41:12Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:41:12Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T07:41:12Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T07:41:12Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-12-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-10-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-12-31 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-10-10 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | محمدی, مراد, مجنون حسینی, ناصر, دشتکی, محمد. (1395). تأثیر نانواکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل، آنتوسیانین، فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط آب و هوایی کرج. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 32(5), 770-783. doi: 10.22092/ijmapr.2016.107994 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-0905 |  | 
| dc.identifier.issn | 2383-1243 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2016.107994 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_107994.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326851 |  | 
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی تأثیر نانواکسید آهن و سولفات روی بر صفات رنگیزهای و عناصر مختلف برگ نعناع فلفلی (<em>Mentha piperita</em> L.)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل با دو عامل کود آهن (نانواکسید آهن) و کود روی (سولفات روی) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال 1392 اجرا شد. کود آهن در 4 سطح (شامل 0، 25/0، 50/0 و 75/0 گرم بر لیتر آب) و کود روی 3 سطح (شامل 0، 25 و 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی) در نظر گرفته شدند و بهصورت برگپاشی بکار رفتند. صفات رنگیزهای مانند غلظت آنتوسیانین، فلاونوئید (در طول موج 270 نانومتر)، غلظت کلروفیل کل و عناصر (کلسیم، منیزیم، آهن، روی و فسفر) در برگ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که سطوح کودهای روی و آهن بر صفات فلاونوئید و کلروفیل کل تأثیر معنیداری داشتند، اما بر میزان آنتوسیانین تأثیر معنیداری مشاهده نشد. همچنین اثر متقابل نانواکسید آهن و سولفات روی بر تمام صفات مورد بررسی بجز آنتوسیانین در سطح 5% معنیدار بودند. بیشترین میزان آهن (57/1363 میلیگرم بر کیلوگرم) در برگ نعناع وقتی حاصل شد که از تیمار 75/0 گرم در لیتر آهن استفاده شد و کمترین میزان آن (78/1073 میلیگرم بر کیلوگرم) در محلولپاشی با غلظت 25/0 گرم در لیتر آهن بدست آمد. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات روی (میزان 25 کیلوگرم در هکتار) و کود نانو آهن (سطح 75/0 گرم در لیتر) سبب افزایش آهن برگ و متعاقب آن افزایش کلروفیل برگ شد که از طریق محلولپاشی میتواند بهینهسازی شود. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR | 
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2016.107994 |  | 
| dc.subject | آهن برگ | fa_IR | 
| dc.subject | نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) | fa_IR | 
| dc.subject | محلولپاشی | fa_IR | 
| dc.subject | صفات رنگیزهای | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر نانواکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل، آنتوسیانین، فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط آب و هوایی کرج | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استاد، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 32 |  | 
| dc.citation.issue | 5 |  | 
| dc.citation.spage | 770 |  | 
| dc.citation.epage | 783 |  |