نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکوزه گر کالجی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorاردکانی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:40:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:40:49Z
dc.date.available1399-07-09T07:40:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:40:49Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-01-23en_US
dc.date.submitted1396-11-03fa_IR
dc.identifier.citationکوزه گر کالجی, مصطفی, اردکانی, محمدرضا. (1397). تأثیر کاربرد کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد زولنگ (Eryngium caeruleum M. Bieb.) تحت تأثیر همزیستی میکوریزایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 34(6), 924-935. doi: 10.22092/ijmapr.2019.120403.2235fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.120403.2235
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118489.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326721
dc.description.abstractزولنگ (<em>Eryngium caeruleum</em> M. Bieb.) یکی از مهمترین گونه‌های جنس بوقناق در شمال ایران است که از آن به‌عنوان سبزی صحرایی استفاده می‌شود. به‌منظور بررسی اثر کودهای آلی و همزیستی میکوریزایی بر اجزای عملکرد و درصد اسانس زولنگ آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار در سال 1393 در ساری اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل میکوریزا گونه <em>Glomus</em> <em>mosseae</em> در دو سطح (صفر و 200 اسپور در گلدان)، ورمی‌کمپوست در دو سطح (صفر و 200 گرم در گلدان) و چای کمپوست (ورمی‌واش) در دو سطح (صفر و 1.5 لیتر در گلدان‌های مشخص شده) بود. صفات اندازه‌گیری شده شامل ارتفاع بوته، وزن هزار‌دانه و وزن خشک ریشه، درصد و عملکرد اسانس بودند. نتایج بدست‌آمده نشان داد که تیمارهای کاربرد چای کمپوست، ورمی‌کمپوست و همزیستی میکوریزایی تأثیر معنی‌داری بر اغلب صفات مورد اندازه‌گیری داشتند و کلیه صفات مورد بررسی را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. به‌طوری که بیشترین ارتفاع بوته، درصد اسانس، عملکرد اسانس و تعداد گل از تیمار کاربرد همزمان چای کمپوست× ورمی‌کمپوست× میکوریزا بدست آمد اثرهای متقابل دوگانه نشان داد که بیشترین وزن خشک بوته 1.23 گرم از تیمار کاربرد ورمی‌کمپوست و عدم کاربرد چای کمپوست حاصل شد. نتایج حکایت از آن داشت که کاربرد ورمی‌کمپوست، چای کمپوست و میکوریزا از طریق در دسترس قرار دادن عناصر غذایی باعث افزایش اجزای عملکرد و بهبود صفات کمّی و کیفی گیاه زولنگ گردید.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.120403.2235
dc.subjectسبزی اندمیکfa_IR
dc.subjectکود زیستیfa_IR
dc.subjectگیاه خوراکی خودروfa_IR
dc.subjectورمی‌واشfa_IR
dc.titleتأثیر کاربرد کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد زولنگ (Eryngium caeruleum M. Bieb.) تحت تأثیر همزیستی میکوریزاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue6
dc.citation.spage924
dc.citation.epage935


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد