| dc.contributor.author | کوزه گر کالجی, مصطفی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | اردکانی, محمدرضا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:40:49Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:40:49Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T07:40:49Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T07:40:49Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2018-01-23 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1396-11-03 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | کوزه گر کالجی, مصطفی, اردکانی, محمدرضا. (1397). تأثیر کاربرد کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد زولنگ (Eryngium caeruleum M. Bieb.) تحت تأثیر همزیستی میکوریزایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 34(6), 924-935. doi: 10.22092/ijmapr.2019.120403.2235 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-0905 |  | 
| dc.identifier.issn | 2383-1243 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.120403.2235 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_118489.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326721 |  | 
| dc.description.abstract | زولنگ (<em>Eryngium caeruleum</em> M. Bieb.) یکی از مهمترین گونههای جنس بوقناق در شمال ایران است که از آن بهعنوان سبزی صحرایی استفاده میشود. بهمنظور بررسی اثر کودهای آلی و همزیستی میکوریزایی بر اجزای عملکرد و درصد اسانس زولنگ آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار در سال 1393 در ساری اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل میکوریزا گونه <em>Glomus</em> <em>mosseae</em> در دو سطح (صفر و 200 اسپور در گلدان)، ورمیکمپوست در دو سطح (صفر و 200 گرم در گلدان) و چای کمپوست (ورمیواش) در دو سطح (صفر و 1.5 لیتر در گلدانهای مشخص شده) بود. صفات اندازهگیری شده شامل ارتفاع بوته، وزن هزاردانه و وزن خشک ریشه، درصد و عملکرد اسانس بودند. نتایج بدستآمده نشان داد که تیمارهای کاربرد چای کمپوست، ورمیکمپوست و همزیستی میکوریزایی تأثیر معنیداری بر اغلب صفات مورد اندازهگیری داشتند و کلیه صفات مورد بررسی را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. بهطوری که بیشترین ارتفاع بوته، درصد اسانس، عملکرد اسانس و تعداد گل از تیمار کاربرد همزمان چای کمپوست× ورمیکمپوست× میکوریزا بدست آمد اثرهای متقابل دوگانه نشان داد که بیشترین وزن خشک بوته 1.23 گرم از تیمار کاربرد ورمیکمپوست و عدم کاربرد چای کمپوست حاصل شد. نتایج حکایت از آن داشت که کاربرد ورمیکمپوست، چای کمپوست و میکوریزا از طریق در دسترس قرار دادن عناصر غذایی باعث افزایش اجزای عملکرد و بهبود صفات کمّی و کیفی گیاه زولنگ گردید. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR | 
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.120403.2235 |  | 
| dc.subject | سبزی اندمیک | fa_IR | 
| dc.subject | کود زیستی | fa_IR | 
| dc.subject | گیاه خوراکی خودرو | fa_IR | 
| dc.subject | ورمیواش | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر کاربرد کودهای آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد زولنگ (Eryngium caeruleum M. Bieb.) تحت تأثیر همزیستی میکوریزایی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استاد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 34 |  | 
| dc.citation.issue | 6 |  | 
| dc.citation.spage | 924 |  | 
| dc.citation.epage | 935 |  |