نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحکمت نیا, مهرانfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorصفدری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:41:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:41:27Z
dc.date.available1399-07-09T06:41:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:41:27Z
dc.date.issued2020-04-20en_US
dc.date.issued1399-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-02en_US
dc.date.submitted1398-07-10fa_IR
dc.identifier.citationحکمت نیا, مهران, حسینی, سید مهدی, صفدری, مهدی. (1399). ارزیابی مصرف آب خرما در استان سیستان و بلوچستان با تکیه بر مفهوم آب مجازی. تحقیقات آب و خاک ایران, 51(2), 513-524. doi: 10.22059/ijswr.2019.289422.668322fa_IR
dc.identifier.issn2008-479X
dc.identifier.issn2423-7833
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijswr.2019.289422.668322
dc.identifier.urihttps://ijswr.ut.ac.ir/article_73598.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/307386
dc.description.abstractخرما یکی‌ از مهم‌ترین محصولات باغی ایران است که نقش به‌سزایی در ارزش افزوده بخش کشاورزی، اقتصاد و امنیت غذایی دارد. محدودیت منابع آب از اصلی‌ترین چالش‌های تولید این محصول در مناطق مختلف است؛ لذا مدیریت مصرف و استفاده بهینه از منابع آب در تولید امری ضروری است. یکی از راهکار‌های عملی مدیریت منابع آب، برآورد نیاز آبی گیاه و تعیین مقدار حجم آب مصرفی در مراحل مختلف تولید محصول است. به منظور محاسبه میزان حجم آب مصرف‌شده توسط محصولات کشاورزی در مراحل رشد، از شاخص آب مجازی استفاده می­شود. لذا در این تحقیق ابتدا نیاز آبی خرما در استان سیستان و بلوچستان با استفاده از مدل CROPWAT به­دست آمد. سپس حجم آب مجازی، ردپای آب، مصرف آب آبی و مصرف آب سبز برای سال 1390 تا 1396 محاسبه شد. نتایج نشان داد متوسط نیاز آبی خرما در این استان 52/21976 متر‌مکعب بر هکتار است در‌صورتی که متوسط آب مصرف‌شده برای تولید این محصول 58/46659 متر‌مکعب بر هکتار اندازه­گیری شد که نشان از بهره‌وری پایین مصرف آب به‌منظور تولید خرما در این استان دارد. به‌طوری که بهره‌وری آب خرما 29/0 کیلو‌گرم بر متر‌مکعب محاسبه شد. متوسط برداشت سالانه از منابع آب برای تولید خرما 67/399 میلیون متر‌مکعب برآورد شد. ایرانشهر، سراوان، سرباز و نیک‌شهر بیشترین میزان برداشت از منابع آب را داشتند. میانگین آب مجازی خرما 82/3 متر‌مکعب بر کیلوگرم محاسبه شد. نتایج تخمین رد‌پای آب نشان داد این استان پتانسیل پایینی در استفاده از آب باران جهت آبیاری محصول خرما دارد.fa_IR
dc.format.extent899
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات آب و خاک ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Soil and Water Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijswr.2019.289422.668322
dc.subjectآب آبیfa_IR
dc.subjectآب سبزfa_IR
dc.subjectبهره‌وری مصرف آبfa_IR
dc.subjectردپای آبfa_IR
dc.subjectمنابع آبfa_IR
dc.titleارزیابی مصرف آب خرما در استان سیستان و بلوچستان با تکیه بر مفهوم آب مجازیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری،گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد،دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار،گروه اقتصاد کشاورزی،دانشکده اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار،گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد،دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume51
dc.citation.issue2
dc.citation.spage513
dc.citation.epage524


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد